Ook 7x7 45+ promoveert naar hoofdklasse

vet7x7-45plus.jpg

Afgelopen vrijdag was de laatste speelronde in de Continental-competitie 7x7 45+. De meeste koppies stonden toch wel wat gespannen. Het team van aanvoerder Hans Knoop had vooraf namelijk een berekening gemaakt. Zeven punten vóór op nummer twee met nog vier wedstrijden te gaan betekent twee keer winnen om kampioen te worden! Maar dit moest gebeuren zonder John de Wit, Richard Wink, Jan Hoogeveen en Jan Bert Wissink. En mét een halfgeblesseerde ‘Hansie Hansie’ Bijlenga.

Uiteindelijk ging men op zijn Italiaans van start met het bekende catenaccio. (‘Catenaccio’ betekent ‘grendel’, dus dan weet u het wel.) Een snelle 1-0 voorsprong werd vervolgens met man en macht verdedigd, maar helaas voor de jongens liep er bij v.v. Maarssen een verdomd handige spits die in de laatste seconde de uitstekend keepende Jan Schaar verschalkte en dus 1-1 maakte. Balen!

De tweede wedstrijd was ook een spannende, tegen gastheer DWSM. Na een flink aantal kansen kwamen we dan ook op een mooie 2-0 voorsprong. Ruud Davids en Johan Buls kregen behoorlijk wat pijntjes, waardoor men echt genoodzaakt was te verdedigen. Om dan wederom in de laatste minuut een goal tegen te krijgen was sneu, zeker als je uiteindelijk met 3-2 verliest. Dit met de wetenschap dat de volgende tegenstander SDO uit Bussum betreft: de nummer 2 van de ranglijst!

Deze wedstrijd begon voortvarend voor SDO en eerlijk is eerlijk: bij vlagen speelden zij briljant. Ruud moest definitief opgeven, waardoor men nog maar één wissel over had. Uitslag 4-0 voor SDO: weg kampioenschap? De laatste wedstrijd besloot iedereen nog een keer alles te geven tegen SVM. Hans Bijlenga en Hans Knoop liepen hinkend door op karakter en ook Johan haalde nog een keer alles uit de kast. Zelfs Jeffrey Pfoster liet zien te kunnen rennen als Usain Bolt. Hiermee werd winst gehaald en was men verzekerd van een mooie tweede plek in de competitie.

Nadat iedereen had gedoucht, werd er in een echte kantine - dus authentieke houten tafels, geen tap maar flesjes bier, geen glas maar blikjes drinken, knappe witte halve gordijnen voor de ramen, dit alles in een combi van de geur van bitterballen en bier - aan ons de uitslag van de overige wedstrijden doorgegeven. Tot verbazing en opluchting van iedereen had SDO pardoes een wedstrijd gelijkgespeeld. Met andere woorden: FC Breukelen 45+ was kampioen! Ook dit team zal - net als het vlaggenschip - volgend seizoen in de hoofdklasse spelen. Gefeliciteerd, mannen!

2014-05-13_7x7 45-plus_kampioen.jpg

V.l.n.r.: Jacques Koole, Jaap Verhees, Kom hoe heet-ie?, Hans Knoop, Jeffrey Pfoster, Ruud Davids, Jan Schaar, Johan Buls en Hans Bijlenga.