Ontketende C2 wast SDO C2 de oren

In het doordeweekse duel bij SDO C2 heeft onze C2 flink uitgehaald. Na een 0-5 ruststand mocht de thuisploeg met een 0-8 nederlaag zijn wonden likken. De wedstrijd werd gespeeld op het werkelijk fantastische hoofdveld van de Bussumers. Het leek wel augustus, wat een grasmat! Hulde voor de terreinverzorgers aldaar. In de tweede minuut had Jordi Hahury zijn eerste goal er al in liggen. In het kwartier daarna prikte hij er nog twee bij: 0-3. De jongens hadden er zin in, dit beloofde wat te worden.

Een prachtige aanval over links gevolgd door een afgemeten voorzet (van Jordy) werd uitstekend door Bram de Hollander met het hoofd afgerond: 0-4. Jayson Visser ten slotte was er vlak vóór rust als de kippen bij om een lage voorzet van Bobby van der Post tot 0-5 te promoveren. Na de thee (Melle Valkenburg en Bobby van der Post werden gewisseld voor Bob Keuning en Thom Hobma) een iets sterker en brutaler SDO, maar FC Breukelen ging gewoon lekker door met scoren. Jordi Grilk maakte met een sliding-in-de-lucht heel fraai 0-6, Jayson stond wederom op de goede plek en mikte hard 0-7 tegen de touwen, en wie anders dan Jordi Hahury - hij had vanavond nog wel wat bijnatreffers op de voet - tekende voor het slotwoord: 0-8.

Twee minpuntjes in deze prima wedstrijd.

1. Doelman Sam moest voor tien minuten naar de kant na een knullige botsing met een SDO-speler. Dit was volstrekt niet nodig en had met een vermanend babbeltje kunnen worden afgedaan. Invaller-keeper Dion Schreurs werd nauwelijks getest en hield zijn doel keurig netjes schoon.

2. Jayson Visser werd vlak bij het SDO-doel keihard van achteren neergelegd. Hij raakte in de val daarna met zijn knie hard zijn eigen borstkas en lag een paar tellen zonder adem op het veld. Jay was gelukkig snel weer de oude dankzij dokter Sjaak. De leidsman vond overigens de overtreding geen strafschop waard … De veroorzaker van de volstrekt onbesuisde tackle bracht het er trouwens beroerder vanaf: hij werd uiteindelijk hinkend van het veld gedragen. Hopelijk is ook hij snel weer het mannetje.

Zaterdag a.s. volgt de kans op revanche thuis tegen Forza Almere. Die smadelijke 5-1 nederlaag tegen de reuzen uit de polder willen we graag wegpoetsen.