Schelden doet geen zeer ... of toch wel

Hier weer een verslag van de D5M. Het streelt mij dat de verslagen tot ver buiten het dorp worden gelezen. Zo gebeurde het dat de leider van Kockengen mij na het vorige verslag een mail stuurde met de mededeling dat hij met veel plezier onze verslagen las en dat zij toch echt met hun eigen team tegen ons hadden gevoetbald, waarvan acte. Maar nu, zaterdag 3 mei. Midden in de tegenwoordig erkende meivakantie stond de wedstrijd tegen DHSC op het programma.

Een wedstrijd met de nodige, eigenlijke onnodige ballast, op een prachtige zonnige zaterdagmorgen. Door vakantie zijn Keshia, Tessa en Shariva afwezig en moeten we Jenna wegens een enkelblessure missen. (Wie kan haar eens professioneel intapen?) Aangevuld met de tweeling Plasmeier, Sophie en Ashley moet het vandaag lukken tegen de ‘gevreesde’ meiden uit het Utrechtse. Onder begeleiding van de indrukwekkende Breukelse scheidsrechter laten de meiden uit Breukelen zien dat ze vandaag bereid zijn de Utrechtse dames stevig partij te geven. De eerste 15 minuten gaan redelijk gelijk op, maar er is duidelijk te zien dat FC Breukelen de betere partij is. Dit uit zich dan ook in de ruststand van 3-0. Ondanks dat de dames van DHSC zich van een duidelijk betere kant laten zien dan in het verleden blijft de sfeer toch wat ‘ongemakkelijk’ en worden enkele van onze ongrijpbaar snelle dames van een bijnaam voorzien.

Het fruit van de geblesseerde Jenna laten de dames zich goed smaken en Nikki hijst zich in de rust in het keepers shirt van de prima keepende maar aan haar hand geblesseerd geraakte Helen. Voor haar zijn wij nog op zoek naar een deskundig persoon om naar haar hand te kijken. De tweede helft laten de meiden uit Breukelen zien dat ze karakter hebben. Sophie controleert samen met Jamy, Laura en ‘Tabitha’ de achterhoede terwijl Ashley en het Plasmeier-trio het middenveld en voorhoede onder controle hebben. Gezegd mag worden dat FC Breukelen verreweg de meeste kansen heeft. Waar Carlijn zelf ongelukkig is in haar afronding, brengt zij wel vele malen haar zusters in stelling. Uiteindelijk blijft de eindstand op 4-2 steken in het voordeel van onze meiden. Dit door doelpunten van Barbie en Ruggenkrabbertje. Laat de tegenstander je maar zo noemen, voor mij zijn jullie toppers. Schelden doet misschien even zeer, maar daarna niet meer. Jullie hebben je van je goede sportieve kant laten zien, een blauwe kaart waardig. Mooie wedstrijd meiden, fijn weekend en tot volgende week. Tot zover, tot over een paar weken.