FC Breukelen 1 beleeft goede generale bij Roda'46

Zaterdag mocht FC Breukelen zich opmaken voor de laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie. Men was te gast bij Roda'46 in Leusden. Het is nog steeds ongekend spannend in de 1e klasse A, zowel bovenin als onderin, waardoor elke wedstrijd in het programma van zaterdag er een met belangen bleek te zijn. Voor FC Breukelen was het essentieel drie punten mee te nemen en daarnaast te hopen dat VVZ'49 het in eigen huis LRC Leerdam flink lastig zou maken.

Terwijl mening supporter uit Breukelen de tussenstanden nauwlettend op de mobieltjes in de gaten hield, moest de hoofdmacht van de FC wel eerst nog winnen van Roda'46 om überhaupt kans te mogen maken op een feestje aan het einde van de competitie. Het was dus zaak goed te beginnen aan de wedstrijd tegen een tegenstander die heel aardig kan voetballen en die zich twee weken geleden veilig had gespeeld.

De wedstrijd begon mooi en open met een licht overwicht voor de bezoekers, maar ook de thuisploeg kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Nadat FC Breukelen al een aantal kansjes om zeep had geholpen, kreeg ook Roda'46 na knullig balverlies van Breukelse zijde een gevaarlijke mogelijkheid. Gelukkig keepte de volgend jaar naar het Amsterdamse Swift vertrekkende doelman Sieuwerd Teerink een zeer goede wedstrijd en hield hij vandaag de nul.

Na een half uur spelen werd Daniël Kops aangespeeld in het strafschopgebied. In een poging de bal voor diens voeten weg te halen raakte een verdediger van de rood-zwarten Daniël vol op de enkel, waardoor deze tegen het kunstgras kwakte. Het gevolg was een terechte strafschop die Daniël zelf nam tegen zijn oud-teamgenoot bij DOVO, doelman Arne Heneweer. FC Breukelens aanvoerder faalde niet vanaf elf meter en zette FC Breukelen zodoende op de gewenste voorsprong van 0-1.

Een paar minuten na de openingstreffer hadden de bezoekers wederom reden tot juichen want via een mooie aanval met Deen van Embricqs en Daniël Kops kwam de bal bij Jack Castelijns terecht die het leder tegen de touwen werkte: 0-2. Dit bleek ook de - zeg maar gerust comfortabele - ruststand. Tijdens de theepauze werd de groep uiteraard op de hoogte gebracht van de tussenstand bij de concurrentie in Soest (1-1). Daarna werd de focus verlegd op zo snel mogelijk de belangrijke derde goal te maken om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

Roda'46 probeerde na rust wel een aansluitingstreffer te forceren, maar dankzij de goedkeepende Sieuwerd Teerink zat een treffer voor de ploeg uit Leusden er vandaag niet in. Vlak voor het verstrijken van het uur kwam de 0-3 voor de bezoekers op het bord. Op aangeven van Daniël Kops besliste de sterk spelende Lucien Dors vroegtijdig de wedstrijd. De wedstrijd was inderdaad gespeeld, het spel kabbelde wat heen en weer en zo kon ook de thuisploeg bij vlagen zeer aardig voetbal laten zien. De ploeg van coach Jerry Cooke was echter mijlenver verwijderd van het idee dat er vandaag wat te halen viel.

FC Breukelen wilde de wedstrijd rustig uitspelen en geen onnodige schade in de vorm van blessures en kaarten oplopen. Zo wisselde Cor ten Bosch eerst Jack Castelijns voor Djuric Winklaar. Kort na de wissel schoot Daniël Kops op het metaal. De afgeslagen bal kwam terecht bij Lucien Dors die beheerst en rustig de bal wederom in het netje deponeerde en zo zijn tweede treffer van de middag maakte. Direct hierna werd ook hij gewisseld en bedankt voor bewezen diensten middels een soort publiekswissel, David van der Veld nam Luciens plaats in. Zo’n zeven minuten voor tijd gaf Daniël Kops de aanwezige toeschouwers nog een mooi toetje door, op aangeven van de later nog uitgevallen Mitchell de Zwart, met een fraaie volley zijn voormalig teamgenoot onder de lat te verschalken: 0-5.

Inmiddels had VVZ'49 een 1-2 achterstand in een knotsgekke tweede helft omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Alle Breukelaars stonden na het eigen eindsignaal druk op de telefoons te kijken wanneer de wedstrijd in Soest afgelopen zou zijn. Helaas maakte LRC Leerdam in de 96e minuut alsnog de gelijkmaker (dankzij LRC-keeper Giordano van der Pol!), waardoor de voorsprong van FC Breukelen met nog één speelronde te gaan nu twee punten bedraagt.

Volgende week dus de slotaria van het seizoen waarin Breukelen zichzelf kan belonen met de titel. Hiervoor zal het VVZ'49 moeten verslaan. FC Breukelen kan alle steun goed gebruiken volgende week, thuis op het sportpark aan de Broekdijk Oost. We hopen dat er veel publiek zal komen om de mannen van Cor ten Bosch aan te moedigen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

3 mei 2014, Roda'46 1 - FC Breukelen 1, 0-5 (0-2)

0-1 Daniël Kops

0-2 Jack Castelijns

0-3 Lucien Dors

0-4 Lucien Dors

0-5 Daniël Kops