Excellerende Michael Burkel toont uitzonderlijke klasse en neemt FC Breukelen 3 bij de hand in feest

Na puntverlies vorige week van de laatst overgebleven concurrent De Vecht was FC Breukelen al kampioen geworden zonder te spelen. Niks stond een mooi feestje nog in de weg, maar Breukelen wou dat natuurlijk wel in stijl vieren door een mooie overwinning. De tegenstander van vandaag was SDO 3. Op papier niet zo makkelijk, ze staan hoog in de competitie en uit heeft FC Breukelen vrij veel kansen weggegeven maar toch gewonnen.

Thuis werd het echter een heel ander verhaal. FC Breukelen begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen tien minuten in een 2-0 voorsprong. De aan het begin van het seizoen aangetrokken Michael Burkel had maar een paar minuten nodig om te laten zien waarom de technische staf hem in de zomer erbij had gehaald. Na een fantastische pass van Rick kon Scott afwerken. De rebound belandde voor de voeten van Burkel die met zijn neusje voor de goal altijd op de goede plek staat en zo 1-0 kon maken. Enkele minuten later was het Sven die een corner - die niet goed weggewerkt werd - met een fantastische volley met links in het dak van het doel kogelde.

Vervolgens werd FC Breukelen een klein beetje slordig, zowel in het veldspel als in de afwerking. Met als hoogtepunt Bonnie die één-op-één met de keeper besloot voor een boogbal te gaan. Die bal is inmiddels nog steeds niet op de grond. Dit maakte Bonnie echter meer dan goed door twee minuten later de bal vanaf een meter of 25 ongenadig hard buiten het bereik van de keeper de hoek in te jagen. Tegen het eind van de eerste helft kon Jesper doorkomen op links en in plaats van de bal af te leggen, ging hij voor eigen succes (wat eigenlijk nergens op sloeg ). Dat dacht de keeper van SDO ook, maar deze zat mis en het leverde toch een doelpunt op. De 5-0 kwam na een fantastische actie van Bonnie die vijf tegenstanders omspeelde en vervolgens de bal aflegde op Mister Burkel die zijn tweede en FC Breukelens vijfde van de middag kon maken. Dit was meteen het moment om voor de rust te fluiten.

De tweede helft werd door FC Breukelen gebruikt om een aantal mensen te laten spelen die door blessures (bijna) niet gespeeld hebben. Zo heeft Dominique van Stroe een kwartiertje meegedaan, Bob Hoogveldt twee minuten en Marcel van Oosterom twintig minuten. Trainer Patrick Mur nam de plek van zijn broertje in tussen de palen en verder had de tweede helft ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. FC Breukelen scoorde nog drie keer (Rick van der velde, Irvin de vette en Marcel van Oosterom). Marcel had maar één minuut nodig om zijn rentree te bekronen met een goaltje en SDO wist ook nog een treffer te produceren toen heel FC Breukelen al bezig was met het laatste fluitsignaal.

In een competitie die werd gedomineerd door een ongeslagen FC Breukelen, is met het kampioenschap de doelstelling behaald en promotie naar de derde klasse afgedwongen. Voor het derde elftal staan er nog drie wedstrijden op het programma: uit naar NVC 2 op 22 april (20.00 uur) en thuis tegen Hertha 2 en Waterwijk 4. Wij willen tot slot onze club bedanken - en in het bijzonder de voorzitter Jonathan en zijn vrouw Jacqueline - voor het geweldige kampioensfeest wat ze ons gegeven hebben. Ook gaat onze dank uit naar Jumbo Breukelen voor de heerlijke barbecue.

Foto’s: Nico van Stroe.