Knappe overwinning F1 tegen v.v. De Meern F1

Afgelopen zaterdag hadden we een thuiswedstrijd tegen de F1 van v.v. De Meern. De vorige wedstrijd tegen ’t Gooi waren we dichtbij een overwinning, maar ging het mis in de allerlaatste minuut en konden ons niet belonen voor ons goede spel. Wat zou het vandaag gaan worden? Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. We stonden goed in de organisatie en iedereen zat er kort op en we gaven weinig weg. Gedurende de wedstrijd had De Meern iets meer balbezit, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Wij daarentegen werden gevaarlijker in de omschakeling.

Zo ook halverwege de eerste helft. Een diepe bal van ons belandde achterin bij De Meern dat de bal niet goed verwerkte. De bal kwam bij onze spits terecht die het leer vanuit de draai diagonaal in de verste hoek schoot: 1-0. Een opsteker voor ons en voor De Meern het sein om er nog een schepje bovenop te gooien. Zo ging men nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook de kansen voor. Onze keeper dacht er anders over en hield ons in die fase op de been met zeer goede reddingen. Vlak voor rust was zelfs onze keeper kansloos. Een corner leverde van dichtbij de 1-1 op.

De tweede helft bleven we de strijd aan gaan en vochten we voor elke meter. Zo golfde het spel heen en weer met kansen voor beide doelen en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na weer een goede aanval van ons belandde de bal via De Meern over de achterlijn. Dit leverde een corner op en we scoorden daaruit 2-1. Daarna ging De Meern nog meer op de aanval spelen om de gelijkmaker te forceren. We hadden de mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar deden dit niet en zo bleef het spannend. Een minuut of zeven voor tijd zette De Meern een aanval op en kwam de bal bij hun aanvoeder op het middenveld die de ruimte had om door te lopen en aan te leggen voor een schot. Zijn inzet ging snoeihard net onder de lat het doel in: 2-2.

De resterende minuten waren bloedstollend. Zo was De Meern dichtbij de 2-3, maar konden we door goed te verdedigen voorkomen. Met nog één minuut op de klok konden we nog één keer onze spits wegsturen die de verdediging op snelheid klopte en keurig de bal breed legde op zijn meegelopen medespeler die de bal van dichtbij binnenschoot: 3-2! Na dit doelpunt floot de scheidsrechter af en boekten we de eerste overwinning in de competitie na de winterstop. Zo viel het kwartje een keertje goed voor ons en leverden de jongens vandaag een fantastische teamprestatie.

Nick Pieterse voorkomt stijlvol dat De Meern op gelijke hoogte komt.