Het verschil tussen jongens en meisjes (voetbal)

d5m.jpg
mc1.jpg

Zaterdag 29 maart: de MC1 is vrij en de begeleiding en ouders D5M blijven bij hun besluit niet af te reizen naar DHSC. Het weer is veel te mooi en de dames zijn veel te enthousiast om helemaal niets te doen op deze mooie morgen. Zoals altijd heeft Martien wel wat in gedachten. Lekker tegen elkaar voetballen, de aanval van de MC1 met de verdediging van de D5M en andersom, met een mix van beiden op het middenveld. Lekker op een groot veld, voor de meiden van de D5M om te wennen en zo komt iedereen lekker aan voetballen toe. Ook Nora en Jonna, die tot nu toe alleen trainen.

Het hoofdveld ligt er mooi bij en de meiden zijn er op een enkeling na allemaal. Martien pakt de fluit op en de beide leiders een vlag. Het wordt een leuk en vooral leerzaam potje voor de meiden. Beide teams zijn gelijkwaardig en de daadkracht van de MC1 voorhoede maakt uiteindelijk het verschil. Ontspannen vlaggend in het heerlijke zonnetje vraag ik mijzelf af wat het meisjesvoetbal zo anders/leuk maakt (afgezien van het feit dat mijn eigen dochter gek van voetbal is en ik dus ’s zondagsavonds ook niet meer alleen met het bord op schoot voor de televisie zit).

Ik zet een paar zaken voor jullie op een rijtje.

  • Jongens komen in een trainingspak naar de training/wedstrijd. Meisjes daarentegen compleet in tenue, korte broek (ook in de winter) met daaroverheen hun gewone winterjas, compleet met eventuele bontkraag en capuchon. Ze lopen in deze outfit ook gewoon warm.
  • Jongens voetballen met het shirt uit of in de broek. Meisjes leggen in de zijkant van het shirt een dikke knoop (staat veel modieuzer).
  • Jongens strikken hun veters voor de wedstrijd. Meisjes geregeld tijdens, en ik zie er zelfs complete wedstrijden met losse veters voetballen omdat de schoenen anders niet lekker zitten.
  • Meisjes zijn efficiënter dan jongens. Waarom als verdediger mee aansluiten naar voren? Straks moet je dat hele eind weer terug!
  • Jongens gooien (meestal) in met twee voeten op de grond. De meisjes steevast met een voetje omhoog (staat zo lekker sierlijk). Ik zag er zelfs die ingooien met de pink omhoog.
  • Meisjes zijn socialer dan de jongens. Ligt er iemand op de grond, dan vergeten zij het spel en bieden hulp. Veelal zie je 21 meiden om een geblesseerde speelster heen staan.

Dit zijn zomaar een paar zaken die mij zijn opgevallen in bijna twee seizoenen meisjesvoetbal. Wat mij echter het meest is opgevallen, is het plezier en enthousiasme van de meiden en hun trouwe opkomst bij trainingen en wedstrijden. Daarbij komt dat er altijd een grote groep ouders aanwezig is die positief bijdraagt aan het succes van het meisjesvoetbal bij FC Breukelen. We moeten dit zeker vasthouden en uitbreiden volgend seizoen, de acties hiervoor zullen de komende weken worden uitgezet. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S.D5M,

Albert den Ouden

Foto’s: Georgette Plasmeijer

dsc_1447.jpg
dsc_1456.jpg
dsc_1460.jpg
dsc_1463.jpg
dsc_1468.jpg
dsc_1473.jpg
dsc_1478.jpg
dsc_1480.jpg
dsc_1486.jpg
dsc_1487.jpg
dsc_1488.jpg
dsc_1489.jpg