FC Breukelen F4 - FC Breukelen F3

Vandaag een onderlinge Breukelense confrontatie, de terugwedstrijd van de F4 tegen onze eigen F3. De meest waarschijnlijke kampioen van de poule had de laatste weken met dubbele cijfers gewonnen en wilde hier vandaag ook goed voor de dag komen. De F4 had gezorgd voor een topscheidsrechter in de persoon van eersteselectiespeler Lars van der Post. Na het controleren van de netten was scheidsrechter Van der Post klaar om de teams aan de aftrap te laten verschijnen en zo werd er om 8:45 uur afgetrapt.

De F3 verkeert op dit moment in vorm en dit resulteerde in de beginfase al in een aantal aanvallen, deze werden resoluut door de achterhoede met Samuel en Finn daarvoor afgestopt. Diverse aanvallen later werd dan toch via een goed opgezette combinatie de 0-1 binnengetikt. Niet veel later volgde de weer een goal en stond het 0-2. Doordat de F3 veel mensen voorin had, probeerde de F4 op de counter te spelen door direct met snelle uittrappen het spel te hervatten. Een aantal malen resulteerde dit in mooie aanvallen met schoten waar net de paal werd geraakt of te slap werd ingeschoten. Jammer, maar hierdoor kwam de F4 wel enigszins onder de druk uit. Toch werden door de regelmatige aanvallen, waarbij de F4 vergat in de organisatie te blijven spelen, nog een aantal malen gescoord en zo werd de ruststand bereikt met een 0-5 achterstand.

In de rust werd duidelijk dat de meesten het toch vreemd vonden om tegen vriendjes, en hierdoor ingehouden, voetbalden. Enigszins werd getracht dit te ontzenuwen, want op het veld bestaat alleen een tegenstander en na de wedstrijd weer een vriendje. Een aantal spelers waren hierdoor enigszins de zenuwen kwijt en men kon aan de tweede helft beginnen. De F4 kwam goed uit de startblokken en kwam een aantal malen met slimme counters goed voor de goal. Toch bleken de eerste goals weer voor de F3 en, voordat via een goede aanval, van Finn en Deylano uiteindelijk Levi knap wist te scoren, stond het eerst al 0-7. Via een eigen goal en nog een doelpunt van de F3 werd er uiteindelijk met een eindstand van 1-9 aan de penalty’s begonnen. De serie werd door 6 van de 10 soms via de keeper ingeschoten daar de F3 dit ook deed werd er hier met een gelijke stand afgesloten. Volgende week is er geen competitie voor de F4 en wordt er vriendschappelijk gespeeld tegen onze F6 om kwart voor negen.