D2 blijft koploper na winst op Sporting Almere D5

Zaterdag stond voor de D2 de uitwedstrijd tegen Sporting Almere D5 op het programma. Getuige de stand was de verwachting dat deze wedstrijd wel gewonnen zou worden. Sporting stond namelijk op de laatste plaats. Het werd alleen niet zo eenvoudig als een ieder misschien verwacht had. De eerste helft ging moeizaam. Onze jongens (vandaag zonder Lucas H, die afwezig was vanwege een blessure) gingen de eerste helft niet hun eigen spel spelen, maar lieten zich meeslepen met het spel van Sporting Almere.

Er werden wel kleine kansjes gecreëerd, maar echte scoringskansen waren het niet. Behalve de ene kans van Wessel. Na een mooie pass van Ruben kwam Wessel oog in oog met de keeper. Hij wist helaas niet te scoren. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft een aanzienlijk beter FC Breukelen. Er werden weer leuk en goed gecombineerd en er kwamen kansen. Een kopbal van Elias mistte wat kracht en snelheid. Kort daarna was het wel raak, maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Onze jongens bleven combineren, maar vooral ook strijden om de bal terug te veroveren. Ruben deed dit aan de rechterkant. Hij zette druk op de linkerverdediger en veroverde de bal. Hij passte de bal naar Thomas die op zijn beurt de bal aan Wessel gaf. Met een hard schot scoorde Wessel 0-1.

Sporting Almere probeerde wel wat terug te doen, maar dit was zonder succes. Het gaf onze jongens wel de kans om te counteren. Uit een van deze counter scoorde Nicherwan de tweede na een mooie één-twee met Jim: 0-2. De 0-3 kwam ook uit een mooie aanval. Klaas-Pieter gaf een mooie pass op Thomas. Deze ging richting de achterlijn om een voorzet op Ruben te geven. De inzet van Ruben kwam tegen de paal, maar de terugspringende bal werd alsnog door Lucas B. tegen het net geschoten.

Blijkbaar dachten onze jongens dat de buit al binnen was. Er werd even niet meer zo goed opgelet. Vanaf de aftrap kregen de spelers van Sporting Almere een vrije doortocht naar keeper Bram met als gevolg dat er gescoord werd: 1-3. Sporting Almere probeerde na deze treffer nog wel een tweede te maken, maar gelukkig was iedereen na deze treffer weer ‘bij de les’ en werd er weer goed gestoord en verdedigd. Er werd niet meer gescoord, zodat de eindstand 1-3 bleef. Met drie punten op zak konden we weer tevreden terugrijden naar Breukelen.