Terugblik Speel jezelf in DE ELF bij FC Breukelen

2014-01-10_sjide_logo.png
Speel jezelf in DE ELF was op woensdag 18 februari te gast bij FC Breukelen. Met 31 enthousiaste deelnemers ging de dag van start. In de ochtend werd er een onderling 4v4-toernooi gespeeld en gaf Coerver Coaching Nederland de kinderen techniek-en coördinatietraining. Ball Mastering en 1v1 stond hierbij op het programma. Zeventien D-, twee E- en twaalf F-pupillen streden voor wat ze waard waren en lieten zien waarom ze naar Speel jezelf in DE ELF waren gekomen.

Het was vanaf het begin af aan duidelijk dat het een zware klus werd DE ELF per categorie te kiezen. Wat vooral opviel was de enorme inzet en toewijding waarmee gespeeld en getraind werd. En natuurlijk het ongelooflijke enthousiasme. Dat spatte er aan alle kanten vanaf. Zodra het woord pauze viel, zeiden de meesten: “Pauze? Wij willen voetballen!”

Het middagprogramma bestond uit 7v7 (D-pupillen) en 6v6 (F-pupillen) en nogmaals een clinic onder leiding van Coerver Coaching Nederland. Hierbij werd voortgeborduurd op wat de kinderen ’s ochtends hadden geleerd en toegepast. Om 15.30 uur was de dag afgelopen en was het tijd voor de bekendmaking van DE ELF. In overleg met de scout, assistent trainers en Coerver Coaching werden de beste spelers geselecteerd. Dit kreeg een verassende wending. Doordat de F-pupillen met twaalf man sterk waren en er geen beslissing gemaakt kon worden, werden ze alle twaalf geselecteerd! Want ieder team heeft een twaalfde man nodig! Ook de twee E-pupillen, die de hele dag met de D-pupillen meededen, hoorden dat ze geselecteerd waren voor de finaledag. Van de overige zeventien D-pupillen werden DE ELF gekozen.

DE ELF van FC Breukelen gaan in het weekend van 30 mei/1 juni tegen al die andere ELF’s strijden om de landstitel en tijdens die landelijke finale dag zullen ook de definitieve ELF per leeftijdscategorie bekend worden gemaakt. Zij krijgen o.a. hun eigen foto in de Nationale Voetbalgids en maken kans op een plek bij de Realmadrid Foundation Campusexperience. Daarnaast zullen de scouts van Intlsports ervoor zorgen dat iedereen in hun netwerk aanwezig zal zijn om op die manier hopelijk de droom van zo veel mogelijk jongetjes in vervulling te laten gaan: spelen bij een profclub. Foto’s van de voorronde bij FC Breukelen zijn hier (Facebook) en hier (Twitter) te bekijken. Via deze weg willen wij nogmaals ELF Voetbal, Intlsports, Coerver Coaching, FC Breukelen en alle deelnemers bedanken voor de geweldige dag.