FC Breukelen F4 - Victoria F9: in the pocket

Vandaag stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. In het team hebben tijdens de winterstop enige wijzigingen plaatsgevonden. Om een en ander in elkaar te laten passen en de spelers weer aan elkaar te laten wennen zijn er dan ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Nu was het dan weer voor het ’echie’ en na een gedegen warming-up werd na enige vertraging begonnen aan de wedstrijd.

Onze gasten lieten vanaf de aftrap zien dat zij een aardig voetballend team in huis hebben, hiermee waren dan ook de eerste kansen voor hen. Zo kwamen we na vijft minuten goed weg toen keeper Dano door de benen werd gespeeld, maar de bal gelukkigerwijs op de paal zag belanden. De terugspringende bal werd alsnog een prooi voor Dano. Met een aantal fraaie aanvallen lieten ook onze jongens zich gelden en langzamerhand ontspon zich een leuke wedstrijd voor zowel publiek als spelers.

Met name FC Breukelen F4 liet zien dat zij langzamerhand een hecht team worden, mede door de training waar zij keihard werken. Toch leek na tien minuten de wedstrijd weer op een deceptie uit te lopen door een onverwacht tegendoelpunt. Iedereen wees naar elkaar, maar waar voor de winterstop de koppies gingen hangen, werden hier de ruggen gerecht. Met de aftrap ging de voorhoede er vol tegenaan en na een aantal aanvallen van Finn en Deylano was het uiteindelijk de in het veld gekomen Levi die de bal op rechts ontving, twee spelers fraai omspeelde, de derde op zijn bekende wijze uitkapte en de zo verdiende gelijkmaker in de verre hoek plaatste.

De puzzelstukjes leken te passen en waar wij met vier verdedigers speelden, bleek Rogier die regelmatig doorschoof de juiste schakel tussen achter- en voorhoede. Uiteindelijk stond er een terechte 1-1 stand op het bord na het rustsignaal. Vanwege de kou werd gepleit voor een korte rust. Na snel de limonade te hebben weggewerkt werden nog een de puntjes op de i gezet en de heren waren klaar voor de tweede helft.

Wederom waren het de gastheren die vanaf de aftrap de eerste kansen hadden. Ook Victoria had zijn aanvallen, maar deze werden vakkundig afgeslagen door de achterhoede, gevormd door Bjorn, Jip en onder aanvoering van Samuel in het midden. Zeker Jip liet zien dat hij snel zijn plek heeft gevonden in het team. Vanuit een afgestopte aanval werd de bal snel weer in het spel gebracht door keeper Jonathan naar Deylano. Slim speelde hij zijn mannetje uit en passte naar de opgekomen Levi in de punt van de aanval. Op volle snelheid ging deze door en liet zo zijn tweede goal van de dag aantekenen. Leuk om te zien dat het hele team elkaar in de armen sprong bij deze verdiende voorsprong.

Nog bleek de koek niet op en gesterkt door de voorsprong bleef FC Breukelen doorgaan. Zo liet Thijs zijn eerste goal in de F4 aantekenen. Voor de wedstrijd werd nog eens aangehaald dat hij met zijn harde schot gewoon van afstand moet uithalen. Op een kleine twintig meter van de goal speelde hij zijn man uit, draaide naar zijn rechterbeen en haalde uit. Onhoudbaar verdween de bal achter de keeper. Met deze 3-1 lag de eerste zege van 2014 in het verschiet. Helaas bleken zij te vroeg klaar met de wedstrijd en Victoria zag weer kansen.

Uit een corner en een scrimmage voor het doel door vrijgelaten spelers werd na het klemmen van de bal gescoord door Victoria. Officieel een onreglementair doelpunt, maar het boeide niemand van de ‘oranje leeuwen’, want vlak daarna floot de goed leidende scheidsrechter Hobma af en was de wedstrijd ‘in the pocket’. Na kort overleg werden toch nog de penalties genomen en hierbij hield Jonathan op één treffer na zijn doel schoon en stond het vizier niet meer op scherp bij de F4 dus werd het hierbij 3-1. De grootste winst vandaag: spelvreugde, vechtlust en één team.