Uitputtende match FC Breukelen F4 - De Vecht F4

Als afsluiting van de oefenreeks ter voorbereiding van de voorjaarscompetitie werd er vandaag wederom gespeeld door onze F4. Met de jarige Finn als captain werd vandaag gespeeld tegen s.v. De Vecht F4. Coach Hans was helaas door griep geveld en hierdoor afwezig. De Vecht’jassen’ waren met elf en in overleg werd er negen tegen negen gespeeld. Na de aftrap was het FC Breukelen dat het spel naar zich toe trok. Hierdoor was het grootste gedeelte van de eerste helft dan ook FC Breukelen die het spel maakte.

In een mooie aanval was het Finn die, ondanks dat hij zich daarbij licht blesseerde, een assist gaf. Deylano wist wel raad met deze pass en maakte het mooi af, de 1-0 stond op het bord. Filosoof Dano riep: “Zo hoort een aanvoerder te spelen”, waarop deze nog wel zei dat hij zich pijn had gedaan. De zoete smaak van de voorsprong maakte dat de blessure niet werd gevoeld. Enige tijd later was het Levi die het net ook wist te raken en de 2-0 was een feit. Met deze voorsprong werden er zelfs technische hoogstandjes uit de kast gehaald. Zo was het Samuel die in de achterhoede met een ‘schaar’ beheerst de tegenstander uitspeelde. Ook Bjorn, Thijs, Jip en Rogier wisten met goed spel elkaar te vinden.

Na een langere eerste helft en een limostop de start van het tweede deel. Enige tijd na de herstart maakte De Vecht de aansluitingstreffer. Vanuit een corner in de kluts kwam de bal ongelukkig achter onze laatste man: 2-1. Door de langere eerste helft en het ontbreken van wissels aan de kant van FC Breukelen, begon de vermoeidheid onze boys enigszins parten te spelen. Ook het veld was zwaar, waardoor menig voetbalschoen zelfstandig door de lucht vloog. Een mooi genomen vrije trap door De Vecht was onhoudbaar voor onze keeper en zo werd het 2-2. Kort voor tijd tikte de Vecht hun driepunter binnen en was de eindstand 2-3. Na een aantal prachtig genomen penalty’s wachtte een lekkere traktatie in de kleedkamer. Volgende week start de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Victoria F9.