FC Breukelen 2 niet beloond voor goede wedstrijd tegen Spakenburg

2.jpg
spakenburg.jpg
Na twee en halve week trainen waarin de frequentie naar drie keer trainen per week is opgevoerd, stond de eerste serieuze wedstrijd voor de competitie op het programma. s.v. Spakenburg 2 kwam op bezoek en de eerste ontmoeting aan het begin van het seizoen eindigde nog in een verrassende overwinning voor de mannen uit Breukelen. Vandaag kon men helaas niet voor een verrassing zorgen en gingen de punten mee terug naar Spakenburg.

Omdat de A1 de komende weken nog vrij is, zijn enkele jongens uit dit team toegevoegd aan de tweede selectie en door de afwezigheid van Dion Kooij deed men ook een beroep uit Sven Eggermont die dit seizoen in het derde speelt. Onder prima omstandigheden begonnen beide teams aan de wedstrijd met in de beginopstelling twee talenten uit de A1, Nino Scheenhart en Jantijn Augustin die beiden een dikke voldoende scoorden.

Spakenburg nam direct het initiatief en probeerde FC Breukelen met veel positiewisselingen uit elkaar te spelen. Onder aanvoering van laatste man Lars van der Post gaf FC Breukelen echter geen krimp en werden er geen veldkansen weggegeven. Langzaam nam de thuisploeg het initiatief over en kreeg het kansen via David Rubens, Maikel Goossens en Junior Tuininga. Het grote gemis dit seizoen is echter de koelbloedigheid voor de goal, want waar wij weigerden de trekker over te halen, kon Spakenburg uit een corner ongehinderd de 0-1 binnenkoppen.

In de rust werd het vertrouwen in een goed resultaat uitgesproken, want de organisatie stond goed en er werden vijf grote kansen gecreëerd. Een goal zou dus moeten vallen voor het team van aanvoerder Maikel Goossens. De teleurstelling was dan ook groot dat Spakenburg direct uit de eerste tegenstoot na rust 0-2 scoorde. FC Breukelen bleef echter doorgaan met het creëren van kansen en eindelijk was het Maikel Goossens die de verdiende goal binnenschoot.

De wedstrijd was nu weer open en Spakenburg wankelde onder de druk die FC Breukelen op het doel van Spakenburg ontwikkelde. Maar grote kansen van dichtbij van Djuric Winklaar en Junior Tuininga gingen niet in het doel. Toen Spakenburg uit een vrije trap simpel 1-3 binnenschoot was het verzet gebroken en was de 1-4 helaas een te grote uitslag voor de teleurgestelde spelers. Men kan echter terugkijken op een goede wedstrijd en als men iets koelbloediger is met de kansen die het krijgt, is een overwinning binnen handbereik. Volgende week het degradatieduel tegen SVL 2 in Langbroek, aanvang 12.00 uur.

18 januari 2014, FC Breukelen 2 - s.v. Spakenburg 2, 1-4 (0-1)

0-1 en 0-2 Spakenburg

1-2 Maikel Goossens

1-3 en 1-4 Spakenburg

Foto’s: Nico van Stroe.

dsc02640.jpg
dsc02645.jpg
dsc02648.jpg
dsc02651.jpg
dsc02663.jpg
dsc02668.jpg
dsc02672.jpg
dsc02681.jpg
dsc02692.jpg
dsc02697.jpg
dsc02708.jpg