Nuttige oefenwedstrijd C2 tegen Vreeswijk C1

Een spiegel, een spiekbriefje en een blik in de toekomst. Vreeswijk C1 liet bij vlagen zien waar de C2 van FC Breukelen wellicht over een jaar kan staan. Want wanneer onze C2-jongens - naarmate zij ouder worden - net als Vreeswijk meer kracht kunnen ontwikkelen, zich bekwamen in sneller en zuiverder positiespel en iets leper in de aanval worden, bevinden ze zich op hetzelfde niveau als dat van de oefentegenstander van vandaag.

Vreeswijk C1 is een goed en slim voetballende ploeg die keurig zesde staat in de eerste klasse. Met enkele reuzen op het middenveld en een paar pijlsnelle aanvallers heb je de handen eraan vol. En, dat moet gezegd, met een laatste lijn en een keeper die vandaag allesbehalve zeker oogden. Jammer dat daar niet meer van werd geprofiteerd. Door het krachtsverschil werd de C2 (vandaag zonder Jordi Hahury en Melle Dikker Hupkes) in de eerste helft vaak teruggedrongen en dat resulteerde in een terechte 0-2 ruststand. Vlak na rust profiteerde Bram de Hollander van de chaos in de Vreeswijk-defensie en krulde hij de bal met links keurig in de bovenhoek: 1-2. Het was jammer dat vlak daarna keeper Sam Rockx, na een geweldige redding te hebben verricht, de bal via de kluts toch in het net zag verdwijnen: 1-3. Dit was de eindstand. Verdiend, want Vreeswijk trof vandaag ook nog twee keer de lat en één keer de paal (wij één keer de lat). Al met al een zeer nuttige oefenpartij voor de C2. Het is te hopen dat onze jongens flink hebben gespiekt en wie weet waar zij dan volgend jaar toe in staat zijn.