A1 wint sleutelwedstrijd tegen NVC A1

De A1 van FC Breukelen draait ook dit jaar weer in de top van de eerste klasse mee en het doel is duidelijk: kampioen worden. Die ambitie druipt van het team af en verschillende spelers hebben al hun opwachting gemaakt in FC Breukelen 2 en in Jong FC Breukelen. De A1 sleepte afgelopen zaterdag de overwinning overigens pas in de slotfase uit het vuur. De eerste twintig minuten zette NVC veel druk op de verdediging en onze jongens hadden moeite daar onderuit te voetballen.

Na een ongelukkig moment in de verdediging kwam NVC op een 1-0 voorsprong. Hierna begonnen we steeds beter te voetballen en creëerden we goede mogelijkheden om gelijk te maken, maar mochten we ook onze keeper Jordi dankbaar zijn dat hij een paar keer goed ingreep en zo een grotere achterstand voorkwam.

Na de rust een beduidend beter en agressiever FC Breukelen. NVC werd nu direct vastgezet en kwam eigenlijk niet meer onder de druk vandaan, de gelijkmaker kon niet uitblijven. Na een mooie vrije trap van Nino kopte Jessie uiteindelijk onhoudbaar voor de keeper van NVC de gelijkmaker binnen: 1-1. FC Breukelen bleef NVC op eigen helft vastzetten en met goed combinatievoetbal werden steeds meer kansen gecreëerd. Twintig minuten voor tijd kregen we wel te maken met een fikse tegenvaller. Spits Scott kwam ongelukkig in botsing met de laatste verdediger van NVC en bleef met een gapende hoofdwond roerloos liggen op het veld.

Met Stef als vervanger voor Scott, die direct naar het ziekenhuis ging om zijn hoofdwond te laten hechten, bleef FC Breukelen nog meer naar voren voetballen om de winnende goal te maken. Na goed doorzetten van Stef aan de linkerkant en een prachtige voorzet was de afronding van ongekende schoonheid. Donny nam de voorzet direct op zijn slof en liet de keeper kansloos het nakijken met een uithaal in de kruising. Een doelpunt van Donny om in te lijsten. Wat een prachtgoal.

Professioneel speelde FC Breukelen de wedstrijd uit en de voorsprong van 1-2 kwam niet meer in gevaar. Deze overwinning bracht onze jongens op een vaste tweede plaats met slechts één punt minder dan koploper SCH'44 A1.