F1 pakt punt tegen koploper

Afgelopen zaterdag kregen we de koploper op bezoek en wel de F1 van Zwaluwen Utrecht 1911. Weer een mooi ijkmoment om te kijken hoe we ons zouden houden tegen de beste ploeg uit onze klasse op dat moment. Vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd en voetbalden we met veel flair en zonder ontzag voor de tegenstander. De wedstrijd ontwikkelde zich in een gelijkopgaande strijd met Zwaluwen optisch gezien meer balbezit, maar omdat we goed in de organisatie stonden, gaven we weinig weg en waren de beste kansen voor ons.

Een paar keer waren we dichtbij de openingsgoal. Doordat hun keeper ver voor zijn doel keepte, werden we via afstandschoten gevaarlijk. Zo gingen onze doelpogingen rakelings naast of over. We gingen met 0-0 de rust in. De tweede helft ontpopte zich als een waar spektakelstuk en bleef het spannend tot het allerlaatst. Al vroeg kwamen we op 0-1 na een goede uitgespeelde aanval van Zwaluwen Utrecht. Dat we over veerkracht beschikten, werd later duidelijk. Zo kwamen we op gelijke hoogte door een goede balonderschepping op het middenveld om vervolgens de achterlijn te halen en via een perfecte steekbal de 1-1 binnen te schieten.

Deze goal gaf ons vleugels om door te gaan en nog meer druk op de tegenstander te zetten. Zwaluwen daarin tegen deed het ook goed door veel direct te spelen en de vrije man te zoeken en zo proberen ons kapot te spelen. Wij stelden daar een tomeloze inzet en veel verdedigend werk tegenover. Doordat de Zwaluwen steeds vaker hun defensieve stellingen verlieten, lagen voor ons in de omschakeling de kansen.

Zo gebeurde het na een afgeslagen aanval van Zwaluwen we de bal onderschepten en door goed te combineren onze spits wegstuurden en de bal keihard in de touwen joegen: 2-1. Daarna ging Zwaluwen nog meer risico nemen en hadden we goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien door 3-1 te maken, maar we faalden in de afwerking. Zo bleef Zwaluwen in de wedstrijd en gezien het spelbeeld in de tweede helft kwamen ze dan ook verdiend op gelijke hoogte: 2-2. We liepen op ons tandvlees, maar hielden gelukkig stand. In de slotseconde was Zwaluwen nog dichtbij 2-3, maar onze keeper redde fantastisch.

Zo hebben we weer een examen afgelegd en zijn we dit seizoen nog niet één keer weggespeeld en hoeven voor niemand onder te doen in deze klasse. Ook niet tegen de koploper en dat is een leuke constantering.

Topoverleg in de rust.

Staand van links naar rechts: Martijn Kalthoff, Colin Flemming, Nick Pieterse, Jort Witte en Tabe Lith.

Gehurkt: Raul Buis, Gus Rietveld, Joost van der Seijs en Lars van Teylingen.