D4 worstelde en kwam bijna boven

Zaterdag stond de bekerwedstrijd van onze D4 tegen OSM D4 uit Maarssen op het programma. Op papier een spannende strijd. En op het veld ook, zo bleek 2 x 30 minuten later. OSM start scherp en na drie minuten is het al raak. Op de plek waar een paar dagen geleden nog eendjes zwommen, kopt de OSM-spits doeltreffend raak.

Alle reden voor FC Breukelen om meer risico te nemen en keer op keer de aanval te kiezen. OSM weet de ruimte te benutten en scoort uit een counter. Geholpen door een bobbeltje op het veld wordt onze doelman verrast en verschalkt. Nadat de scheenbeschermers van Kerran flink op de proef gesteld worden, lijkt de wedstrijd te kantelen. Na een mooie onderschepping van doelman Tim rukt aanvoerder Richard vanuit de eigen verdediging op naar voren en weet feilloos 1-2 te scoren. Vervolgens weer een hoofdrol voor het bobbeltje uit de vorige alinea, maar nu in ons voordeel. De bal gaat aan alle aanvallende OSM’ers voorbij, waarna de counter succesvol is en Danny gelijkmaakt.

Even lijkt het erop dat we erop en erover gaan, maar het schot van Mart vindt de keeper op zijn weg. Even later is het aan de andere kant wel raak. Het schot wordt in eerste instantie nog gekeerd met de vingertoppen, maar dan is het een kwestie van de hoek uitzoeken. Daarna scoort OSM 2-4 en is de marge weer terug naar twee. Als Amin op indrukwekkende wijze een bal van 28 meter hoog koelbloedig wegkopt, is het rust. Ook voor het hoofd van Amin.

In de tweede helft gaan we er meteen tegen aan. Een afstandsschot vanaf de zestienmeter vliegt erin. Gejuich. Verdriet, want buitenspel. Talloze corners later is het wel raak. Abu scoort in een één-tegen-éénsituatie de Anschlusstreffer. Zouden we weer kunnen terugkomen …? Niet dus, want OSM knalt er eentje in, onhoudbaar voor de keeper. Toch geven we het niet op en Danny weet al rennend naar de keeper de bal met z’n neus - van z’n schoen dus - in de hoek te rollen. Opnieuw een aansluitingstreffer. Zouden we nog kunnen terugkomen …? Niet dus, want de pap begint op te raken en dan blijkt één wissel toch te weinig op een groot veld. OSM wisselt nog even lekker door en weet nog twee keer te scoren. Eindstand 4-7.

Een wedstrijd waar absoluut meer in gezeten had. Maar het positieve is dat we strijd geleverd hebben. Als we dat de volgende keer combineren met wat meer geluk, wijsheid en wisselspelers, kan OSM wel inpakken.