FC Breukelen 1 afgetroefd in openingsduel

1.jpg
lrc.jpg
Wie vóór afgelopen zaterdag had voorspeld dat LRC met twee vingers in de neus en tien man met 0-4 zou winnen bij FC Breukelen, zou vol medelijden zijn aangekeken. Maar het gebeurde wel en op de zege van de Leerdammers was niets af te dingen. Geen moment heeft de formatie van coach Cor ten Bosch in negentig minuten tijd uitzicht gehad op een goed resultaat. Of zou het totaal anders zijn gelopen als LRC-verdediger Mark Vosselman, die Daniël Kops al in de derde minuut naar de grond trok, op een Platzverweis zou zijn getrakteerd? We zullen het nooit weten.

De toeschouwers zagen aan de Broekdijk Oost deze middag een pover spelend FC Breukelen dat, na een aardige eerste twintig minuten, in vrijwel alle linies fout op fout ging stapelen. LRC kon zich daardoor heerlijk in de wedstrijd spelen, nam langzaam het initiatief over en ging de thee opzoeken met een 0-2 ruststand. Doelpuntenmakers waren Vincent Verheul (0-1) en Arie van Houwelingen (0-2). Direct na de rust was het credo van FC Breukelen duidelijk: zo snel mogelijk de 1-2 proberen te maken en vervolgens vol passie en strijd zien waar het schip strandt.

Hoe anders verliep het plan. Al binnen een kwartier in de tweede helft liep het uitverdedigen hopeloos verkeerd af en kreeg de sterk spelende André Zondag een niet te missen kans. In zijn één-tegen-éénduel met keeper Nick Turksma maakte Zondag geen fout en schoof de derde Leerdamse treffer in het doel. Dit bleek de genadeslag voor de thuisploeg. Dat even later nog de 0-4 werd aangetekend (Mark Vosselman) en dat daarna Verheul zelfzuchtig acteerde, terwijl er twee medespelers de bal voor het intikken hadden, is voor de statistieken.

Hoe nu verder? Geen paniek natuurlijk; het seizoen is nog vers en beroerder kan de competitiestart nauwelijks zijn. Wint de ploeg zaterdag bij Almkerk, dan is de lucht alweer een stuk blauwer. En we hebben nu maar één puntje minder dan vorig seizoen na de openingsdag. Een competitiezege werkt gegarandeerd als Haarlemmer Olie voor de ploeg van Ten Bosch. De laatste dateert immers alweer van 13 april (0-2 uit bij Zwaluwen'30).

7 september 2013, FC Breukelen 1 - LRC 1, 0-4 (0-2)

0-1 Vincent Verheul

0-2 Arie van Houwelingen

0-3 André Zondag

0-4 Mark Vosselman

Klik hier voor verslag van deze wedstrijd op de website van LRC.

Volgende wedstrijd

14 september, 14.30 uur: Almkerk 1 - FC Breukelen 1