Mooie afsluiting seizoen voor geweldig B2-team

b2.jpg
De B2 heeft een mooi jaar achter de rug. Niet zozeer qua prestatie, want we zijn als één na laatste geëindigd, maar zeker wel als team. Het afgelopen jaar heeft de B2 zich als een écht en hecht team gemanifesteerd. Saamhorigheid en respect, voor elkaar en voor de tegenstander. Ook als het even wat minder goed ging. Inzet voor elkaar en voor het team, ook bij de andere activiteiten buiten de wedstrijden. Onze geweldige coach Baby heeft daaraan bijgedragen. Hij wist de jongens altijd te motiveren en ze het zelfvertrouwen te geven wat ze nodig hadden. Omdat het onwaarschijnlijk is dat dit team in deze samenstelling ook volgend jaar zal blijven bestaan (er gaan er namelijk een aantal naar de A), was er reden genoeg om het jaar op een leuke manier gezamenlijk af te sluiten.

Afgelopen woensdag 15 mei hadden wij een wedstrijd georganiseerd, ouders en familie tegen de B2. Het was een revanchewedstrijd, want de vorige keer had de B2 met 6-3 verloren van de ouders. Het weer had niet beter kunnen zijn, zonnig en warm. Het was de mooiste dag van de week. De opkomst was prima en Hans had zelfs oranje tenues geregeld voor de ouders en andere familieleden die meededen. Om ons een beetje op te warmen begonnen we met een minitoernooitje op half veld en vervolgens de revanchewedstrijd op een heel veld.

Wij hebben gevochten als leeuwen. Vooral Hans had het zwaar te verduren en kwam niet geheel onbeschadigd het veld af. Er waren gelukkig ook wat supporters aanwezig om ons aan te moedigen. De B2 was ook deze keer te sterk voor de ouders en won verdiend met 6-1. Het ging echter natuurlijk niet om de winst maar om de gezelligheid. We hebben met z’n allen enorm genoten. Ook daarna bleef het voor sommigen nog lang gezellig in de kantine.

Die zaterdag daarop was het teamuitje van de B2. Nadat wij eerst als supporter het eerste hadden aangemoedigd in hun wedstrijd tegen SDC Putten (helaas verloren met 2-1), gingen we karten bij De Fabrique in Maarssen: een kwalificatieheat en een finaleheat. Met 20 man op de baan, 2 keer 12 minuten. Het was een spannende race. Wouter had de snelste rondetijd in de kwalificatieheat en mocht in de finale vooraan starten. Ook in de finaleheat wist hij de kop positie te behouden. Op het podium, met het Wilhelmus uit de speakers, werden de prijzen uitgereikt. De stand: Wouter de Wilt nummer 1, Kees Arends nummer 2 en Joery knoop ging er met de 3e prijs vandoor.

We moeten helaas afscheid nemen van onze trainer en coach Baby Nkinky Mutangila. Daarom hadden de jongens nog een leuke verrassing voor hem, namelijk een Arsenal-shirt. Daar moest natuurlijk van iedereen een handtekening op. Baby gaat voor een paar maanden in Frankrijk werken, met jongeren in een vakantieverblijf (kasteel). Omdat het afscheid hem best zwaar valt, neemt de twijfel bij hem toe om tóch terug te keren volgend jaar. Laten wij het hopen! Ook hadden de jongens voor Hans Knoop, Paulus de Wilt en mijzelf een lekkere fles wijn gekocht als dank voor onze begeleiding. Dit wordt zeer gewaardeerd. Na een paar drankjes, wat friet en een snack gingen we weer naar Breukelen.

Aanstaande donderdag gaan we ons buigen over de indeling van het volgende seizoen. Laten we hopen dat er weer een aantal leuke teams samengesteld kunnen worden. Zaterdag 1 juni doet de B2 nog mee met een toernooi in Loosdrecht en dan is het echt voorbij. Dan gaan we genieten van een welverdiende vakantie. Tot volgend zeizoen!

b2 en ouders.jpg
b2 karten.jpg
baby.jpg
podium karten.jpg
shirt.jpg
stand.jpg