Mooie zege van F6 op koploper Victoria F19

Vandaag, 20 april, moest FC Breukelen F6 tegen de koploper Victoria F19 spelen. Niet zo maar een wedstrijd, nee, een wedstrijd tussen de nummer 1 Victoria en nummer 2 FC Breukelen. De spanning was voelbaar met name bij enkele ouders (ik zal geen namen noemen) die vroeg in de ochtend al tel contact met ondergetekende zochten om de tactiek door te spreken. Om 12.15 uur floot de scheidsrechter af en konden de F6’jes aan de bak. Vanaf het eerste moment waren de teams aan elkaar gewaagd. Na een paar minuten al had Victoria een grote kans, maar gelukkig stond Remco op keep en kwam goed uitlopen en stopte de bal.

Na tien minuten kreeg FC Breukelen langzaam een veldoverwicht, waardoor de druk op Victoria toenam. Tieme profiteerde daarvan en scoorde een mooie 1-0. Helaas raakte een knap geschoten bal van Romijn de lat. De druk op Victoria konden we volhouden waardoor in een klutsmoment William met zijn linkerbeen(!) de bal droog en hard links onder in de hoek inschoot: 2-0!

In de tweede helft herstelde Victoria echter snel en scoorde 2-1. Een mooi doelpunt dat voor Tyler onhoudbaar was. Na een verre uittrap van Tyler zag Noel zijn kans schoon en trok een sprint zoals alleen hij dat kan en schoot de bal rechts onder in de hoek: 3-1. In de tweede helft werd er door alle spelers keihard gewerkt en waren ze zeer gefocust om de buit mee te nemen. Goed loopwerk van William en Joris, Casper en de bal afpakken door Micky, Noel, Remco en Jesse, de verre keepersbal uittrappen vanTyler en uiteindelijk nog een doelpunt van Romijn zorgde ervoor dat FC Breukelen, na een bloedstollende laatste drie minuten (of was het één minuut?) met 4-3 de winst pakte. Mannen en dame, mijn complimenten voor deze verdiende en fantastische overwinning! Klasse gedaan.