Schoolvoetbaltoernooi bij FC Breukelen was weer top!

130329_schoolvoetbal_logo.jpg
Op vrijdagochtend 29 maart werd weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi georganiseerd bij en door FC Breukelen voor alle basisscholen in Breukelen en omgeving. Vanaf 8.30 uur kwamen de eerste kinderen en ouders het complex op. In de bestuurskamer werden de spelerslijsten onder de leiders verdeeld en voor de kantine verzamelden zich de teams met de jongste kinderen voor de eerste speelronde. Om exact 9.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en ging zowel de Spaanse als de Nederlandse competitie van start. Het weer zat gelukkig mee en alles verliep sportief en voorspoedig. De teams waren weer gemixt, zowel jongens als meisjes én alle scholen door elkaar. En zo hoort het natuurlijk ook te zijn.

Tegen 11.00 uur waren de eerste teams uitgespeeld. Uiteraard volgden de kinderen nauwlettend de lijsten met uitslagen en standen: wie zou de winnaar van hun poule worden? Echter, dit toernooi gaat puur om gezellig met elkaar voetballen en niet om het winnen. Zodoende waren er geen bekers voor de winnaars, maar kregen ALLE kinderen een herinnering aan dit toernooi mee naar huis.

130329_schoolvoetbal_herinnering.jpg

Voor iedereen was er een leuke herinnering aan het toernooi.

Nadat de Spaanse en Nederlandse clubs hun speelronden hadden beëindigd, mochten de Engelse en de Duitse teams het veld op voor hun toernooi. Dit waren de kinderen van negen en tien jaar oud. Ook deze Europese broederstrijd verliep weer prima. Er werd erg leuk gespeeld door de voetballers en ook de niet-voetballers. Tegen het einde van deze speelronde brak de zon steeds vaker door en leek het weer toch nog mooier te worden dan voorspeld.

Rond 13.00 uur hadden ook deze groepen hun toernooi afgesloten en hun herinnering ontvangen. De zon had inmiddels alle wolken weggeblazen en het werd zowaar aangenaam. De laatste twee competities - die van de landen - gingen de wei in van 13.00 tot 15.00 uur. Het wordt eentondig, maar ook zij speelden een fijn toernooi.

130329_schoolvoetbal_actie.jpg

Schoolvoetbal in Breukelen betekent plezier met z’n allen. Een iedereen kwam netjes op gympjes!

We kijken dus terug op een goed en sportief toernooi, met dank aan Wim Kragten voor de organisatie, alle scheidsrechters inclusief de kersverse jeugdscheidsrechters en alle andere vrijwilligers die zich hebben ingezet om het traditionele evenement tot een succes te maken. We hopen dat iedereen het leuk vond en volgend jaar weer meedoet (behalve de basisschoolverlaters natuurlijk, maar die zien we misschien terug als scheidsrechter).