Update FC Breukelen F1

fcbreukelen.jpg

Het eerste deel van dit seizoen verliep voor de F1 behoorlijk moeizaam. Veel wedstrijden werden verloren. Was de eerste klasse écht te hoog gegrepen of zat het gewoon niet mee? Ik denk beiden. Sommige tegenstanders waren inderdaad een maatje te groot, maar vaak ook redelijk gelijkwaardig en werden er wedstrijden gespeeld die echt niet verloren hadden hoeven worden. Na de winterstop zijn onze heren gestart in de tweede klasse. Helaas werden ook de eerste twee wedstrijden verloren, allebei met 2-1. Dit waren ook weer wedstrijden waar de kansen om het even waren, maar wij steeds aan het kortste eind trokken.

argon.jpg
Tot vorige week de jongens thuis mochten aantreden tegen s.v. Argon F1. Toen we om half 9 aankwamen op het complex, was onze tegenstander al bezig met een indrukwekkende warming-up. Het weer was koud en nat, maar dat kon onze jongens niet deren. Ze hebben die zaterdag gezien dat een team dat wellicht beter is, niet altijd wint en dat ze zelf met hard werken, goed overspel en een portie geluk de wedstrijd zelf kunnen maken. Zodoende konden ze met een 2-0 overwinning in de zak de warme douches opzoeken.

hertha.jpg
Wellicht doordat ze eraan geroken hadden, maar afgelopen zaterdag tegen s.v. Hertha F1 (van wie ze twee weken terug met 2-1 verloren) gingen ze op dezelfde voet verder als de week ervoor. Het team was weer compleet, wat fijn is, al ging Joost de F2 versterken met overigens prima resultaat. Het was een leuke wedstrijd om te zien, met kansen over en weer. De doelpunten deze week werden gemaakt door Benjamin en Roan. Aan het eind van de wedstrijd was er nog een prachtige kans voor Jesper die goed gezien had dat de keeper ver uit zijn doel stond. Helaas voor Jesper stond er voor het doel ook nog een speler van Hertha die de bal uitstekend wegwerkte. Dit keer mochten we een 4-2 overwinning noteren.

Een tweede overwinning was voor de jongens zeer welkom. Voetbal draait uiteraard om plezier hebben en lekker ballen met elkaar, maar een overwinning op z’n tijd vergroot het plezier aanzienlijk en het zelfvertrouwen enorm. Daarbij is het leuk om te zien dat de F1 niet meer onderin hangt in de stand, maar zowaar beslag heeft gelegd op de derde plek (met als kanttekening dat niet alle teams binnen de competitie al evenveel wedstrijden hebben gespeeld, maar dat mag de pret niet drukken). Aankomende zaterdag mogen we spelen in en tegen ’s-Graveland en hopen we dat we de goede lijn door kunnen zetten, want stiekem is winnen toch wel erg leuk …