B1 stelt ouders, staf en vooral zichzelf wederom teleur

Vier wedstrijden gespeeld, zeven punten in het bezit. Het leek een mooie uitgangspositie voor FC Breukelen B1. Dat de eerste wedstrijden in de competitie niet veel zeggen, is inmiddels gebleken. Een blik op de ranglijst leert dat FC Breukelen nu met acht punten uit zes wedstrijden op de negende positie staat. Twee weken terug werd er een dure nederlaag geleden bij Sporting’70 B1 (4-0). Van de B1, die de week ervoor nog een prima wedstrijd speelde tegen koploper s.v. Spakenburg B1, een zeer slechte wedstrijd, waarbij het team op alle fronten werd afgetroefd. De maandag erna is afgesproken dat het hoofdstuk Sporting’70 afgesloten is en daar worden dus geen woorden meer aan vuil gemaakt.

Na een vrij weekend vanwege afgelastingen stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter BFC B2 op het programma. Deze ploeg had in zijn voorgaande wedstrijden geen enkel punt vergaard met een doelsaldo van maar liefst -24. Een klusje dat FC Breukelen B1 dus wel moest gaan klaren en daarmee de aansluiting bij de subtop moest houden. Niets was echter minder waar en het slechte spel tegen Sporting’70 B1 werd misschien wel geëvenaard. Voor rust een zeer effectief FC Breukelen dat simpel uitliep naar een 3-0 voorsprong. Goals kwamen van Stef en Donny (2x). Het spel liet echter te wensen over. BFC verdedigde ver van de eigen goal en FC Breukelen kwam niet tot het geliefde positiespel. Het gevolg was dat op de middellijn vaak zeker tien tot twaalf man van beide teams stonden te wachten tot een van de FC Breukelen-verdedigers de bal over de verdediging schoot om er daarna hard achteraan te rennen. Voor het oog absoluut geen lust, maar effectief was het wel en dus ging FC Breukelen met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

Reden voor de staf om alledrie de wissels direct toe te passen en jongens die wat meer gespeeld hadden, rust te geven. Roy, Douwe en Justin kwamen zodoende in het veld voor Junior, Alex en Donny. Na rust eenzelfde FC Breukelen bij wie weinig strijd gepaard ging met slordig spel. BFC wist FC Breukelen bij vlagen van het kastje naar de muur te sturen en kwam binnen een half uur in de tweede helft zelfs terug tot 3-3. Hierna wisten beide ploegen niet meer te scoren, wat voor BFC smaakte als een overwinning: het eerste punt was binnen. Voor FC Breukelen was het de tweede opeenvolgende competitiewedstrijd waarin dure punten verspeeld werden met spel dat te wensen overliet.

De oorzaken voor deze twee matige partijen zullen gevonden moeten worden, hoe moeilijk ook. Ligt het aan de staf? Is het gemis van Mels (de afgelopen twee wedstrijden) en Milan (afgelopen zaterdag niet bij de selectie) te groot? Vooralsnog is het voor mij onduidelijk. Feit is wel dat de spelers de afgelopen twee wedstrijden absoluut niet hebben laten zien waartoe zij in staat zijn. Als het voetbal niet goed gaat, oké. Maar dat de ploeg daarna ook op strijd en beleving wordt afgetroefd, is een slechte zaak. Hopelijk gaan de spelers bij zichzelf te rade en weten ze deze negatieve spiraal om te zetten naar het spel dat men tegen Spakenburg en de weken daarvoor liet zien. Wie weet kan dan zaterdag a.s. hoofdklasser Legmeervogels B1 het vuur na aan de schenen worden gelegd in de tweede ronde van de KNVB-beker, aanvang 12.30 uur.

13 oktober 2012, BFC B2 - FC Breukelen B1 3-3 (0-3)

Doelpunten: Stef en Donny (2x)

Opstelling: Jesse Schreurs; Alex (Roy), Junior (Douwe), Jonas, Raymond; Jesse van Riet, Jessie Hensbergen, Giorginho; Donny (Justin), Olivier en Stef.