Comfortabele 0-4 winst eerste elftal bij De Zuidvogels 1

HSV De Zuidvogels was afgelopen zaterdag in Huizen de vijfde tegenstander dit seizoen van FC Breukelen. Beide ploegen zijn het seizoen goed begonnen en het puntverschil tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang van de wedstrijd slechts 3. FC Breukelen was dus gewaarschuwd. Deze waarschuwing bleek niet onterecht. Zuidvogels beschikt over een leuke ploeg die wil voetballen. In het eerste kwartier van de wedstrijd was het het bekende spreekwoordelijke aftasten en waren beide ploegen gelijkwaardig, maar hierna was het FC Breukelen dat er steeds gevaarlijk uitkwam.

Na een half uur schudde Daniël Kops zijn directe tegenstander van zich af en wist met een fraaie steekpass Jack Castelijns van twee tegenstanders te verlossen. Jack faalde niet oog in oog met de keeper en tikte de bal beheerst binnenkant paal buiten bereik van de doelman tegen het net: 0-1. Hiermee was de ban gebroken. FC Breukelen kwam er voor rust nog een aantal keer goed uit, maar vaak bleek het ontbreken van een goede eindpass het grootste euvel, waardoor de marge slechts één doelpunt bleef tot aan de rust.

Na rust gooide de ploeg van Jorg Smeets er het verwachte schepje bovenop om zo de gelijkmaker te forceren. De Breukelse organisatie hield echter vrij eenvoudig stand en Zuidvogels kreeg geen uitgespeelde kansen. Het eerste noemenswaardige moment van het tweede bedrijf was een scrimmage op de hoogte van de dug-out, waarbij een lichte overtreding waarvoor niet gefloten werd, aanleiding was voor een onbesuisde maar wellicht niet zo bedoelde actie van een van de Huizense middenvelders. Hierdoor moest de thuisploeg met tien man verder. De ploeg ging echter met een man minder door om FC Breukelen onder de druk te zetten. Dit leidde tot een slippertje in de Breukelse defensie waarbij een van de spitsen van Zuidvogels de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Maar, zoals al vaker dit seizoen, bewees Sieuwerd Teerink een uiterste goede één-tegen-éénkeeper te zijn en hij maakte de kans onschadelijk, zodat de Breukelse marge in tact bleef.

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Eerst was het Jack Castelijns die zijn collega-spits bedankte met een assist voor de assist in de eerste helft en zodoende kon Daniël Kops 0-2 maken en de wedstrijd beslissen. Zuidvogels probeerde het nogmaals, maar de ploeg gaf achterin steeds meer ruimte weg en dat is precies wat FC Breukelen graag heeft. Zeker nadat eerder de watervlugge Deen van Embricqs voor de moegestreden Lars van der Post binnen de lijnen was gekomen. In de 74e minuut werd een van de Breukelse voorwaartsen gevloerd door de veelal als laatste man fungerende keeper van Zuidvogels, wat deze op een gele kaart kwam te staan. Iets waar hij het duidelijk niet mee eens was en vervolgens verhaal ging halen, waarbij hij de leidsman onjuist bejegende en zo zijn tweede gele kaart binnen een minuut te pakken had. Hierdoor moest Zuidvogels verder met negen man tegen de toch al bovenliggende elf van FC Breukelen.

Man of the match Jack Castelijns besloot tien minuten voor tijd de supporters uit Breukelen te trakteren op zijn tweede van de middag: 0-3. Trainer Willem Leushuis gaf Jack hierna terecht een publiekswissel. Rutger Taal kwam voor hem in de ploeg nadat eerder David van der Veld het veld al had verlaten voor Gregory Thijm. Het slot van de wedstrijd stond in het teken van de van een blessure teruggekeerde Deen van Embricqs. Deen besloot de ploeg uit Huizen even kennis te laten maken met zijn snelheid. Vanaf links (waar rechts voor hem gebruikelijk is) stoomde hij alles en iedereen voorbij en kwam één-tegen-één te staan met de ingevallen reservedoelman van Zuidvogels. Dit bleek een hindernis te ver. Deen liet dit niet op zich zitten en probeerde het nogmaals, wederom liep hij eenvoudig langs de door hem tot piketten gedegradeerde verdedigers, maar ditmaal was hij niet zelfzuchtig en oog in oog met de keeper legde hij de bal breed op goalgetter Daniël Kops die zo ook zijn tweede van de middag kon aantekenen. Dit was een mooi slotakkoord voor de Breukelse supporters.

Volgende week komt SDVB uit Barneveld op bezoek op de Broekdijk Oost. Gezien de stand op de ranglijst zou dit wel eens een hele belangrijke wedstrijd voor de beslissing in de eerste periode kunnen zijn: het is immers nummer 1 tegen nummer 2 van de eerste klasse A. De wedstrijd in Breukelen begint om 14.30 uur. Het tweede elftal van FC Breukelen, dat zaterdag een verdienstelijk 4-4 gelijkspel bij GVVV in Veenendaal behaalde, speelt die dag om 12.30 uur tegen de koploper van de reservehoofdklasse op dit moment, Ajax 2. We hopen dat u in groten getale aanwezig zult zijn om beide elftallen van de nodige steun te voorzien.

29 september 2012, h.s.v. De Zuidvogels 1 - FC Breukelen 1 0-4 (0-1)

0-1 Jack Castelijns

0-2 Daniël Kops

0-3 Jack Castelijns

0-4 Daniël Kops

Djuric Winklaar bestookt het Zuidvogels-doel door de lucht. Deen en Jacky en Breukelse supporters kijken toe.

De thuisploeg moest vandaag twee rode kaarten incasseren.

Daniël Kops (r) dankt Deen van Embricqs na diens assist voor de 0-4.

Foto’s: Mink Taal.

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van h.s.v. De Zuidvogels.