1e elftal op D-Day ruim langs FC Blauw-Wit Amsterdam 1

Op zaterdag 25 augustus stond de derde en laatste bekerwedstrijd uit de poulefase op het programma, op Sportpark Sloten in Amsterdam tegen zondageersteklasser FC Blauw-Wit Amsterdam. Om er zeker van te zijn de poulefase van het toernooi te overleven moest er gewonnen worden. Daar FC Blauw-Wit Amsterdam midweeks met 3-1 in Utrecht van u.s.v. Elinkwijk had gewonnen, wist FC Breukelen dat het geen gemakkelijk middagje zou gaan worden. In de beginfase werd duidelijk dat het soms wat lastig bespeelbare kunstgrasveld het spel van FC Breukelen niet ten goede zou komen. Het eerste kwartier golfde het spel dan ook heen en weer totdat in de 16e minuut Daniël Kops zich op de rand van het zestienmetergebied van drie blauwwitten verloste en met een zeer fraai schot de Amsterdamse keeper verschalkte.

Het rommelige spelbeeld hield aan en tot meer dan wat kleine speldenprikjes voor beide doelen leidde dit niet. In de 31e minuut werd het op aangeven van Mark den Hartogh door David van der Veld 0-2 voor FC Breukelen. Toen Daniël Kops vervolgens in de 35e minuut op miraculeuze wijze na een voorzet van Deen van Embricqs zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen, was FC Blauw-Wit Amsterdam gebroken. De aftrap die volgde werd direct op het doel van de goed keepende Sieuwerd Teerink geschoten, een poging die goed illustreerde dat de spreekwoordelijke koppies van de thuisploeg gingen hangen. Tot de rust gebeurde er niet veel noemenswaardig meer.

Vanaf het beginsignaal van de tweede helft probeerde FC Blauw-Wit Amsterdam de druk op te voeren om zo een mogelijke 1-3 te forceren. Hierdoor gaven ze veel ruimte weg, iets wat je tegen de snelle en beweeglijke aanval van FC Breukelen niet moet doen, zo bleek. In de 50e minuut kon Jack Castelijns uitbreken om de bal vervolgens aan zijn partner in de spits Daniël Kops te geven die gewillig zijn derde goal meepikte. Een minuut later was het wederom Jack Castelijns die een assist liet aantekenen en ditmaal was het Deen van Embricqs die fraai afrondde en daarmee FC Breukelen op 0-5 zette.

Voor trainer Willem Leushuis waren deze twee snelle goals een mooi moment om te wisselen. Zo werden achtereenvolgens Djuric Winklaar gewisseld voor Lars van der Post, Deen van Embricqs voor Matthew Renfurm en Gregory Thijm voor Dion Kooij. In de 68e minuut kreeg Daniël Kops de uitgelezen mogelijkheid om zijn aantal doelpunten van de dag op te schroeven naar vier, maar zijn penalty werd door de keeper gestopt. In het restant van de wedstrijd was een goede regenbui het meest noemenswaardige moment totdat David van der Veld wederom op aangeven van Mark den Hartogh 0-6 binnen kon tikken. Hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Het was dus D-Day vandaag: met goals van Daniël, David en Deen werd tegenstander FC Blauw-Wit Amsterdam overtuigend opzijgezet. Door de ruime overwinning heeft FC Breukelen zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi, een prima resultaat in een poule met hoofd- en eersteklassers. Zaterdag aanstaande speelt FC Breukelen 1 om 14.30 uur zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen CSW uit Wilnis. Ook het tweede elftal begint dan aan de competitie, eveneens thuis tegen CSW uit Wilnis, die wedstrijd begint om 12.30 uur.

25 augustus 2012 (bekerwedstrijd) FC Blauw-Wit Amsterdam 1 - FC Breukelen 1 0-6 (0-3)

0-1 Daniël Kops

0-2 David van der Veld

0-3 Daniël Kops

0-4 Daniël Kops

0-5 Deen van Embricqs

0-6 David van der Veld

Gele kaart: Matthew Renfurm en Daniël Kops.