Oranje F1 wint in burenkraker

Voorafgaand aan de EK-wedstrijd Nederland - Duitsland was er bij FC Breukelen afgelopen woensdag die andere burenkraker: FC Breukelen (oranje) F1 tegen v.v. Maarssen (wit) F1. Als afsluiting van een goed sportief en gezellig seizoen werd deze wedstrijd in stijl afgesloten. Ondanks dat F1 een licht veldoverwicht had, werd er in de eerste helft niet gescoord. Na de rust werd er minder rommelig gespeeld en was het Niek die Het Andere Oranje met een mooie actie op voorsprong zette. Na wat slecht meeverdedigen werd het toch 1-1, maar ruim voor tijd was het Tony die na een corner vanuit kluts de verdiende overwinning veiligstelde.

Overeind in 1e klasse

Sportief is het seizoen ook goed verlopen. In de competitie hebben we zowel in de najaars- als in de voorjaarscompetitie goed stand gehouden in de 1e klasse. Almere kennen onze jongens (en de vaders?) nu op hun duimpje, na zo ongeveer tegen alle Almeerse ploegen gespeeld te hebben in de competitie. Verdedigend hadden we zeker onze uitdagingen, maar gescoord werd er nagenoeg altijd. Dat resulteerde dan ook in 4e plaats in de competitie. Ook het bekeren verliep goed. Uiteindelijk werden we na strafschoppen in de kwartfinale uit het bekertoernooi gegooid.

Ruime support

Natuurlijk was dit resultaat niet mogelijk geweest zonder de wekelijkse ruime support van de ouders, waarbij het vocht rijkelijk vloeide. OK, bakkies koffie ervoor, bakkies tijdens de wedstrijd en de nodige bakkies in de derde helft. Om de mannen maximaal gemotiveerd te houden werd er nog een wedstrijd van FC Utrecht bijgewoond en was er de bijna traditionele duik in het zwembad van de famillie Smit gevolgd door een BBQ voor spelers, vaders, moeders en broertjes en zusjes! Succes F1-mannen volgend seizoen bij de E’tjes!

Foto’s: Nico Rietveld.