FC Breukelen 1 wint, maar verzuimt 3-1 marge uit te bouwen

Onder uitstekende omstandigheden, een heerlijk zonnetje, veel enthousiaste toeschouwers van beide partijen langs de lijn en op een mooie grasmat was de start van FC Breukelen indrukwekkend. Trainer Leushuis had zijn team gewijzigd ten opzicht van de wedstrijd in Strijen. Verdediger Stefan Hoogvliet werd vervangen door aanvaller Dave Rijkaard. Dezelfde Dave Rijkaard ging er in de eerste minuut op links vandoor en zijn voorzet op maat belandde bij Tom Kalkhuis. Tot verbijstering van iedereen werd deze opgelegde kans door Tom niet benut. Twee minuten later was het wel raak en werd de bal uit een voorzet van Kalkhuis door Djuric Winklaar over de doellijn gewerkt: 1-0.

Kansen niet benut

In de 17e minuut kopte Eddy Vorm de verdiend de 2-0 binnen en FC Breukelen ging vrolijk door met aanvallen. De echte scherpte voor doel ontbrak echter, anders was de wedstrijd vóór rust al beslist geweest. Opgelegde kansen niet benutten betekent in het voetbal bijna altijd dat de tegenpartij hieruit moed put en ook mogelijkheden gaat krijgen. Zo ook Valken ‘68. Slordig verdedigen aan de Breukelse linkerkant leverde een voorzet op die ook weer slordig werd weggewerkt. Uit de draai scoorde de geroutineerde spits Bastiaan de Mooij bekeken 2-1 en dit was tevens de ruststand.

Verdiende 3-1 zegeFC Breukelen bleef ook na rust de aanval zoeken en de kansen regen zich aaneen. Uiteindelijk werd het toch verdiend 3-1. De goed ingevallen Jim Blom voor de geblesseerde Deen van Embricqs forceerde een strafschop wegens onrechtmatig spelen van de bal met de hand. Dave Rijkaard verzilverde in de 74e minuut deze kans onberispelijk. Valken ‘68 was aangeslagen en moegestreden. FC Breukelen wilde meer en kreeg weer diverse mooie kansen via Djuric Winklaar en Dave Rijkaard. Lars van der Post was er nog het dichtst bij met een geplaatst schot tegen de paal. De enige kans voor Valken ‘68 was er op het laatst van de wedstrijd na een lob over doelman Roland Wiegmans. Tot opluchting van iedereen stuitte de bal over het lege doel en kan FC Breukelen met een marge van twee doelpunten naar Katwijk afreizen. FC Breukelen kreeg geen kaarten en kan dus volgende week weer iedereen inzetten.

2 juni 2012, FC Breukelen 1 - v.v. Valken ‘68 1 3-1 (2-1)

1-0 Djuric Winklaar

2-0 Eddy Vorm

2-1 Bastiaan de Mooij

3-1 Dave Rijkaard

Op de website van v.v. Valken ‘68 staat ook een verslag van deze wedstrijd. Klik hier voor de (zeer fraaie) foto’s bij dit verslag.

Foto’s hieronder: Nico van Stroe.