Slijtageslag in Strijen: FC Breukelen ronde verder

Na de 1-1 van de thuiswedstrijd in Breukelen en de 0-0 in Strijen werd er ook in de verlenging niet gescoord. Strafschoppen zouden uiteindelijk de beslissing brengen in de zinderende hitte in Strijen. FC Breukelen startte de wedstrijd met enkele tactische wijzigingen ten opzichte van de thuiswedstrijd. In de basiself van v.v. Strijen waren ook enkele wijzigingen en zagen we drie nieuwe gezichten. Jurriaan van Well werd de bewaker van spelmaker Dennis Knuppe.

Jurriaan deed dit zeer geconcentreerd en schakelde de beste speler van Strijen helemaal uit. De beste kans de eerste helft was voor Deen van Embricqs. Eddy Vorm speelde de slimme Maikel Goossens aan in de diepte en die legde de bal breed op de inkomende Deen. Deen knalde de bal snoeihard op doel, maar de keeper van Strijen voorkwam de verdiende openingtreffer. Deen werd getackeld op zijn standbeen bij deze actie en bleef daar de hele wedstrijd last van hebben. FC Breukelen was de hele eerste helft de bovenliggende partij en Strijen mocht blij zijn met de 0-0 ruststand.

Strijen raakt vermoeid In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en creëerden de Breukelenaren meerdere mogelijkheden. Strijen raakte, net zoals in de thuiswedstrijd, duidelijk vermoeid en om de beurt lagen de spelers met kramp op de grond. FC Breukelen wilde graag doordrukken, maar kwam door de vele blessurebehandelingen niet in een goed ritme. Na 90 minuten en twee drinkpauzes werd er tweemaal 15 minuten verlengd. Tijdens deze verlenging redde de zeker keepende Roland Wiegmans FC Breukelen voor een achterstand. Met een goede reflex tikte hij de bal over het doel. Strijen liep op het tandvlees, maar FC Breukelen verzuimde om de geboden ruimtes en kansen te benutten. Uiteindelijk na 120 minuten mondde de wedstrijd uit in een gelijke stand en zouden de strafschoppen de beslissing gaan brengen.

Trefzeker van 11 meter

Stefan Postma, de keeperstrainer, fluisterde Roland Wiegmans nog wat tips in de oren. De staf van FC Breukelen had gekozen voor de stoïcijnse Djuric Winklaar om als eerste te starten. Onberispelijk schoot Djuric binnen. Spelmaker Knuppe faalde voor Strijen en raakte de paal. Routinier Jurriaan van Well liet de Strijense doelman kansloos en tilde de stand naar 0-2. Strijen scoorde maar net via de handen van Roland de 1-2. Wiegmans stopte de derde van Strijen, maar kwam te vroeg van de lijn en dus kreeg Strijen een herkansing. Deze ging ver naast en vervolgens scoorde Dave Rijkaard onberispelijk 1-3. Daarna werd het 2-3 en mocht Lars van der Post de vierde nemen. Lars schoot nummer vier binnen en na 210 minuten zonovergoten voetbalstrijd was het taaie Strijen verslagen. FC Breukelen was over de twee wedstrijden de sterkste en de terechte winnaar.

26 mei 2012, v.v. Strijen 1 - FC Breukelen 1 (na 120 min.) 0-0

strafschoppenserie: 2-4, FC Breukelen gaat door.

Zaterdag 2 juni gaat het verhaal verder en dan komt de rood-gele formatie Valken'68 uit Valkenburg (ZH) naar de Broekdijk. Deze wedstrijd wordt waarschijnlijk om 17.00 uur gespeeld omdat er deze dag bij FC Breukelen eerst een groot jeugdtoernooi plaatsvindt.