E7 kampioen!!!

Vanavond (maandag 14 mei 2012) was de wedstrijd der wedstrijden voor FC Breukelen E7 uit tegen Altius E8 in Hilversum. Thuis hadden we met moeite met 4-3 gewonnen! Onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters ging de wedstrijd van start. De kinderen waren lichtelijk gespannen en het kampioenschap, zo bleek, zou ons echt niet cadeau gedaan worden. Het was Thomas die het eerste doelpunt 0-1 met een flinke poeier over de keeper van Altius heen schoot.

We waren nog niet uitgejuicht of de 1-1 werd onhoudbaar voor keeper Bram (de vervanger voor de vakantievierende Tim) in het uiterste hoekje binnengepunterd. Altius zou vervolgens een flink aantal corners krijgen, waarvan er eentje via Keshia en Bram het doel in verdween: 2-1. Even daarna was het rust.

Na bemoedigende woorden van de coach Marc en drie flinke yells van “Wij gaan winnen!” begon de tweede helft met een fanatiek aanvallende E7. Altius werd opgejaagd en het vijandelijke doel werd al snel opgezocht! Sten gaf een mooie voorzet en Mika zag zijn kans schoon en de gelijkmaker was daar: 2-2. Niet veel later was het Sten zelf die middels een scherp schot in de uiterste hoek de bal binnenschoot: 2-3.

In de tweede helft werd praktisch geen kans meer weggegeven door een uitstekend verdedigende Nikki en Keshia die geholpen werden door de fanatieke Kerran en Hellen. Ook Jens was erg gedreven en trok zijn been niet terug als het eropaan kwam. EJ, die het gras wel op kon vreten, draaide de verdedigers van Altius helemaal dol. Hij speelde Mika aan die de 2-4 binnenschoot en zou zelf niet veel later de 2-5 dwars door het net schieten. Dit alles was natuurlijk een lust voor het oog van de meegereisde supporters en het zou later nog gekker worden.

In een nieuwe aanval was het Thomas die 2-6 via de knie van een tegenstander binnenschoot. Het doelpunt waarmee de wedstrijd uiteindelijk afgesloten zou worden, was van EJ. Hij liet nog maar eens zien dat je ook op sokken kampioen kan worden. Hij verloor rechts op het middenveld zijn linkerschoen, passeerde vervolgens nog even drie man, zag zijn schot nog geblokt, waarna hij de bal kwam bij de linker cornervlag weer ophaalde, nog eens drie man wist te passeren en vervolgens op een voetbalschoen en een sok 2-7 hard binnenschoot.

Het gejuich hield niet meer op nadat de scheidsrechter had afgefloten. De kinderchampagne ging door de lucht: de E7 is kampioen! Natuurlijk moesten er nog penalty’s genomen worden in al dat feestgedruis en daarna kon het feestje nog even verder gaan. De kinderen kregen ieder een eigen beker, gesponsord door Cafetaria Stan&Ollie en coach Marc had nog een grote beker meegenomen die bij iedereen even thuis mag staan. Natuurlijk moest tot slot het hele team nog even op de foto, ook samen met Richard de trainer en assistent-trainer Stan. Jongens en meiden, van harte gefeliciteerd met deze mooie bekroning op een topjaar!