Verdiende overwinning tegen kampioen Smitshoek

FC Breukelen heeft middels een verdiende 1-2 overwinnning tegen kampioen v.v. Smitshoek 1 goede zaken gedaan in de degradatiestrijd. Concurrent DSO heeft weliswaar ook gewonnen, maar deed dit tegen Spijkenisse dat nu ook opgejaagd wild is geworden en nu ongewild in de strijd tegen degradatie is betrokken. FCBreukelen begon vanuit een goede, strakke organisatie. Duidelijk van invloed was de uitspraak van de KNVB om doelman Alex Sacca voor 60 maanden te schorsen. Op zaterdagochtend ging het alleen maar hierover en zowel staf, spelers, bestuursleden, vrijwilligers en supporters waren zichtbaar aangedaan door deze onterechte straf. Allen voelden de pijn van die straf met Alex mee.

Concentratie

Voor de spelers was het hierdoor erg moeilijk om zich te concentreren op een goed resultaat tegen Smitshoek. Heel begrijpelijk en vooral ook zichtbaar in de beginfase van deze belangrijke wedstrijd. Er werden onlogische keuzes gemaakt met vaak balverlies tot gevolg. Toch waren de eerste kansen voor FC Breukelen. In de 10e minuut stuurde Tom Kalkhuis de snelle Jacky Castelijns in de ruimte achter de verdediging van Smitshoek. Jack speelde de bal over de doelman van Smitshoek en de bal ging richting het lege doel. Juist voor de lijn bracht een verdediger van Smitshoek redding. Dezelfde Kalkhuis werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg FC Breukelen in de 30e minuut terecht een strafschop. David van der Veld nam zijn verantwoordelijkheid, maar knalde de bal via de onderkant van de lat terug in het veld. Roland Wiegmans moest nog een keer een redding brengen op een schot van John de Ronde van Smitshoek. Beide teams gingen rusten met 0-0.

Smitshoek opent score

Na rust gingen beide teams voor de winst. Daardoor ontstond er achter de defensies meer ruimte voor de aanvallers. In de 63e minuut was het Smitshoek die tijdens een van de zeldzame counters de 1-0 scoorde via hun spits Ricardo Merrelaar. FC Breukelen had na rust gewisseld en de snelle Deen van Embricqs en Dave Rijkaard ingebracht. Direct na de openingstreffer werd verdediger Stefan Hoogvliet gewisseld voor de extra aanvaller Maikel Goossens. Deze aanvallende wissels hadden snel effect, want 4 minuten later schoot eerst Lars van de Post op doel en toen kwam de bal voor de voeten van Kalkhuis. Deze haalde vanaf de 16-meter hard uit en het was 1-1.

Late beloning

Smitshoek reageerde door direct de aanval te zoeken met als direct gevolg zo nog meer ruimte weg te geven voor onze snelle spitsen. FC Breukelen kreeg diverse goede kansen. De verdiende tweede goal viel in de 86e minuut. Op een heerlijke dieptepass van Eddy Vorm ging Deen van Embricqs ervandoor en gaf een voorzet op maat die uiteindelijk door een goed doorzettende Maikel Goossens in het doel werd gewerkt.In de slotfase kreeg FC Breukelen nog twee goede uitgespeelde kansen, maar die werden door de keeper van Smitshoek goed ongedaan gemaakt. 1-2 was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld. De uitstekend leidende scheidsrechter Daems gaf slechts één keer geel voor een speler van Smitshoek.

21 april 2012, v.v. Smitshoek 1 - FC Breukelen 1 1-2 (0-0)

1-0 Ricardo Merrelaar

1-1 Tom Kalkhuis

1-2 Maikel Goossens

Tot slot feliciteert FC Breukelen v.v. Smitshoek van harte met de behaalde titel en wenst hen veel succes in de hoofdklasse.

Lees hier het verslag van deze wedstrijd (met 16 foto’s) op de website van v.v. Smitshoek.