Sterker FC Breukelen 1 verzuimt meer te scoren

FC Breukelen was afgelopen zaterdag te gast bij v.v. GHC in Leiden. Een wedstrijd die volledig in handen was van FC Breukelen, maar het terugkerende fenomeen doelpunten maken werd ook hier onze tegenstander. En een oude voetbalwet leert ons dat wanneer jezelf niet scoort het vaak de onderliggende partij is die met de winst aan de haal gaat. En dat gebeurde zaterdag ook. In de 43e minuut scoorde GHC geheel tegen de verhouding in 1-0. Ongelukkig wegwerken van een Breukelse verdediger gaf spits Casper Spaan de kans om de bal met het hoofd in het doel te werken.

De tweede helft was een kopie van de eerste met een tweede gele kaart voor Maikel Goossens en de verdiende gelijkmaker met tien man uit een vrije trap van Tom Kalkhuis. Zelfs met tien tegen elf was FC Breukelen dreigender en de driepunter hing in de lucht. De ingevallen Jack Castelijns miste nog voor open doel. Het werd in de 81e minuut uiteindelijk via de lat en de rug van de keeper 2-1 door een zondagschot van Michael de Roode.

7 april 2012, v.v. GHC 1 - FC Breukelen 1 2-1 (1-0)

1-0 Casper Spaan

1-1 Tom Kalkhuis

2-1 Michael de Roode

Het bestuur van FC Breukelen betreurt ten zeerste de onsmakelijke gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd GHC 1 - FC Breukelen 1. De KNVB is inmiddels door ons geïnformeerd en zal verder onderzoek doen.