FC Breukelen 2 stevig op tweede plaats

Na zo’n anderhalve maand heeft uw vaste verslaggever zijn ‘writer’s block’ overwonnen en is de inspiratie terug. Sindsdien heeft het tweede elftal drie wedstrijden gespeeld, waarvan er twee werden gewonnen. De topper tegen Ajax ging verloren, waardoor het gat met de koploper nu vijf punten is. De kloof met nummer 3 bedraagt in het slechtste geval vier punten, zodat promotie in beeld blijft. FC Breukelen 2 staat nu stevig op de tweede plaats.

25 februari, Ajax uit

Na de ruim gewonnen wedstrijd tegen s.v. Geinoord stond een ploeg van een heel ander kaliber op het programma. FC Breukelen diende af te reizen naar Sportpark De Toekomst, waar de lastige uitwedstrijd tegen Ajax gespeeld zou worden. FC Breukelen leek een zekere spanning in de benen te hebben, waardoor het nooit echt in de wedstrijd kwam. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 2-1 verloren, na een 0-0 ruststand. Een gelijkspel zou zeker niet onterecht geweest zijn, maar Ajax bleek doorslaggevender op de beslissende momenten.

3 maart, s.v. Zandvoort uit

Hierna volgde opnieuw een uitwedstrijd tegen het stugge s.v. Zandvoort dat thuis bijvoorbeeld had gewonnen van Ajax. FC Breukelen overtuigde zeker niet tijdens deze wedstrijd, maar wist wel een 1-3 zege te behalen. Het spel was wel beter en degelijker dan tegen Ajax, maar de echte Schwung leek nog te ontbreken. Wel konden de drie punten mee naar Breukelen worden genomen en was er een licht stijgende lijn te zien.

10 maart, WV-HEDW thuis Afgelopen weekend mocht het tweede elftal weer eens thuis in actie komen en kwam een van de minst gepasseerde verdedigingen op bezoek. WV-HEDW had in de eerdere ontmoeting al laten zien moeilijk te kloppen te zijn en altijd te blijven gaan. FC Breukelen had meer balbezit en zorgde voor meer dreiging maar kon de taaie tegenstander niet breken. Zelf gaf de ploeg weinig kansen weg waardoor er een 0-0 ruststand werd bereikt. Na de rust speelde FC Breukelen slordiger dan voor de rust, maar ook de tegenstander raakte vermoeid. Danijel Mahmutovic besloot zo’n kwartier voor tijd een actie in te zetten en penetreerde het zestienmetergebied. Na een niet al te hevig duel ging hij naar de grond en de arbiter besloot een penalty te geven. Dit was misschien niet geheel terecht, ondanks dat FC Breukelen eerder wel recht op een penalty dacht te hebben. Wijnand Koning besloot zijn verantwoordelijkheid te nemen en schoot de bal binnen: 1-0. Enkele minuten na deze bevrijdende treffer wist Arjan Lasterie de wedstrijd definitief te beslissen (2-0), waardoor FC Breukelen opnieuw drie punten aan het totaal kon toevoegen.

Next match: v.v. Aalsmeer thuis

Komend weekeinde mag FC Breukelen opnieuw thuis aantreden en zal v.v. Aalsmeer op bezoek komen. FC Breukelen kan in theorie de koploper nog inhalen, al lijkt dit niet te gaan gebeuren. FC Breukelen zal in ieder geval zelf de wedstrijden moeten blijven winnen en bovendien kan het veldspel zeker verbeterd worden. Volgende week volgt het verslag over de wedstrijd tegen v.v. Aalsmeer.