C2 weet weer wat winnen is

10 maart 2012: FC Breukelen C2 - s.v. Laren99 C2: 6-2 (3-1)

Een briljant zaalvoetbaltoernooi betekende helaas geen droomstart in het veld na de winterstop. De eerste twee competitiewedstrijden werden door allerlei oorzaken vrij kansloos verloren. Nu kan het mislopen van drie punten wel eens gebeuren, maar we waren in het bijzonder ontevreden over het vertoonde spel. Er waren dus wat wijzigingen in het beleid doorgevoerd en afgelopen weekend was de eerste test. Thuis tegen s.v. Laren99 C2. Een uitstekende wedstrijd die met 6-2 gewonnen werd. Laren was niet in staat de dadendrang van FC Breukelen te beteugelen en knabbelde alleen met twee lucky goals aan ons doelsaldo. Een afstandsschot dat met een grote boog in het doel viel (1-1) en het slotdoelpunt dat door een foutje achterin weggegeven werd.

12 maart 2012: Victoria C2 - FC Breukelen C2: 1-4 (1-1)

De inhaalwedstrijd, uit tegen Victoria C3 maandagavond, was de bevestiging van het hervinden van de vorm. Bij vlagen speelden we de tegenpartij van de (slechte) grasmat. Ook in deze match kwamen we vrij snel op voorsprong (doelpunt Martijn, na goed doorzetten van Koen). Het aantal kansen op meer konden we al snel niet meer tellen op eacute;én hand. Dus viel, tegen de verhoudingen in, de gelijkmaker: na een actie voor onze goal kwam de bal via de paal terug en kon worden verwerkt tot doelpunt. Heel even was het vertrouwen aangetast. FC Breukelen ging spelen zoals de tegenstander dat deed. Veel lange ballen met bijkomend balverlies en dat leverde maar weinig kansen op. Met de gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft kwam de nadruk weer op het voetballen te liggen. Althans aan de kant van FC Breukelen. Victoria liet zich vastzetten door goed verdedigen op het middenveld, waaruit de kansen ontstonden. Met lichte tegenwerking van de leiding bleven de doelpunten echter uit. Een kwartier voor tijd kon er dan toch geoogst worden. Na goed voorbereidend werk van Martijn kon Dave ons weer op voorsprong brengen: 1-2. Het was dezelfde Martijn die door de keeper van Victoria onreglementair werd neergelegd. De penalty werd onberispelijk ingeschoten: 1-3. Victoria staakte het verzet. Een prachtige goal van Christiaan (in de tweede helft ingevallen) bracht de eindstand van 1-4. De resterende vijf minuten werden gebruikt om de wedstrijd uit te spelen.

Het resultaat maar vooral de teamprestatie maakt indruk en geeft vertrouwen voor de rest van de wedstrijden in deze voorjaarscompetitie. De opgelopen verliespunten zijn weer weggepoetst. Zaterdag kan de vorm getest worden. Uit tegen de ongeslagen koploper Wasmeer C2. We zijn heel benieuwd, maar zeker overtuigd van de eigen kracht van dit team!