C1 zorgt voor spektakelstuk tegen v.v. De Meern C1

Vandaag moest de C1 aantreden voor de kwartfinale van de distictsbeker tegen derdedivisionist v.v. De Meern C1. Dit team staat momenteel tweede in de 3e divisie, onze C1 is de trotse koploper in de 1e klasse. Zonder de afwezige Douwe en Michael (wintersport) begon de C1 eerst nog wat zenuwachtig aan de partij. Vrij snel daarna kregen de jongens van FC Breukelen in de gaten wie hun directe tegenstander was en begonnen ze duels te winnen, wat er in resulteerde dat we wat meer vooruit konden voetballen.

Na ongeveer tien minuten leverde dit ook het eerste doelpunt op. Bij een aanval over rechts werd Olivier bediend die niet aarzelde en hard inschoot. Deze bal kon door de goed keepende De Meern-keeper niet voldoende gepareerd worden, waardoor Emin in de rebound binnen kon koppen: 1-0.

Een mooie opsteker voor de C1, die de voorsprong op dat moment verdiende. Direct na de aftrap probeerde De Meern de gelijkmaker te forceren. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes en onze keeper Jesse moest een paar keer aan de bak. Na deze lichte storm overleefd te hebben, kwam onze C1 weer wat beter in haar spel. Na bijna twintig minuten waren onze jongens alert bij het nemen van een ingooi, wat een voorzet van links opleverde waarbij de bal in de kluts voor het doel belandde. Emin reageerde even alert en tikte de 2-0 binnen. Ongeloof bij de tegenstander: 2-0 achter tegen een team uit de 1e klasse. Heeft v.v. De Meern FC Breukelen zo onderschat, of is FC Breukelen zo goed? Nu weten wij dat dit team tot veel in staat is en als sterk collectief iedere tegenstander op bijna ieder niveau het moeilijk kan maken.

Na de 2-0 begon De Meern wat meer strijd in de duels te gooien. Olivier die lekker in de strijd zat en een plaag was voor de defensie van De Meern, moest het in de 25e minuut ontgelden: een tik van achter op de enkel, waarna hij geblesseerd het veld moest verlaten. Een tegenvaller voor onze C1, maar gelukkig beschikt dit team over een sterke bank. Met Justin in de ploeg en wat lichte verschuivingen pakte de ploeg de draad weer op en haalden we de rust met een 2-0 voorsprong. Echt verdiend op dat moment. Wat konden wij de tweede helft verwachten? Eén ding was zeker: de tegenstander zou dit niet over zijn kant laten gaan. Onze C1 was gewaarschuwd en wist dat ze scherp moest blijven.

De tweede helft begon wat rommelig met wat schoonheidsfoutjes. Bij zo’n moment wist de linksbuiten van De Meern de bal te onderscheppen en zijn medespeler vrij voor keeper Jesse te zetten. Deze bal kon Jesse maar tenauwernood pareren. Toch bleef de wedstrijd over en weer gaan en kreeg FC Breukelen nog kans op de 3-0 toen Emin gelanceerd werd door Jesse van Riet, maar de keeper van De Meern trok aan de noodrem en kreeg hiervoor de gele kaart. De Meern moest komen en werd ook sterker, maar iedere keer was het weer de Breukelse verdediging onder leiding van Junior (uitblinker van vandaag) die de C1 op de been hield. De tweede helft was 25 minuten oud en er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat een lange uittrap van de keeper van De Meern verkeerd beoordeeld werd en plots de rechtsbuiten van De Meern oog in oog met Jesse kwam en met een listige boogbal de 2-1 binnenschoot.

Nu rook de Meern bloed en op dat moment liep onze C1 op zijn tandvlees. De wedstrijd werd onrustig en De Meern ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kregen ze ook vijf minuten vóór tijd: een schot op het doel werd van richting veranderd en gaf Jesse het nakijken: 2-2. (Het zal toch niet … ) Na deze gelijkmaker snakte de C1 naar het eindsignaal waarbij de penalty’s de doorslag moeten geven. Dit scenario valt niet te bedenken, wat een thriller. Probeer nu maar eens vijf koelbloedige jongens te vinden die dit op zich willen nemen. Maar dit team kent veel zelfvertrouwen, waardoor dit probleem snel was opgelost. De toss bepaalde dat FC Breukelen mocht beginnen en deed dat in de persoon van Justin.

Justin - oog in oog met de doelman van De Meern - neemt zijn aanloop en helaas mis: stand 0-0. Daarna De Meern: gestopt door Jesse, stand blijft 0-0. Toen FC Breukelen weer met Jesse van Riet en raak: 1-0. De beurt weer aan De Meern: hun tweedee penalty en weer gestopt door Jesse: 1-0. Derde penalty: Emin met zijn twee goals in de wedstrijd, maar mist nu helaas: 1-0. Derde penalty van De Meern wordt benut: 1-1. Vierde penalty voor Max die hem in de kruising schiet: 2-1. De Meern schiet de volgende penalty binnen: 2-2. De vijfde penalty schiet keeper Jesse binnen: 3-2. De druk bij de Meern, vijfde penalty raak: 3-3.

Wat een spanning! Nu moet er om-en-om een penalty worden genomen. Het is Nick die de zesde penalty moet nemen, hij aarzelt niet en scoort: 4-3. Nu weet De Meern dat iedere fout uitschakeling betekent. Hun zesde penalty … aanloop en … gestopt door Jesse!!! FC Breukelen C1 wint en plaatst zich voor de halve finale van de beker. Jongens, van harte gefeliciteerd met deze heel knappe prestatie. Jullie hebben als team gestreden en gewonnen. Op naar de volgende ronde.