De F4 voetbalt gewoon door ...

fcabcoude.jpg

Kou of geen kou, de F4 heeft afgelopen zaterdag gewoon doorgevoetbald. Niet op bevroren velden, maar tijdens het FC Abcoude Zaalvoetbaltoernooi in de Sporthal van Amstelborgh Borchland. Nadat we om negen uur gezamenlijk wegreden bij FC Breukelen, zetten we koers naar Amsterdam. Naast het voetbalhart van Ajax, de Toekomst, is het terrein van de Amstelborgh met een golfbaan en een zeer mooi overdekt complex dat voorheen diende als een tennishal. De organisatie was prima en om exact 11 over 10 trapte de tegenstander af om de wedstrijd van tien minuten lang te beginnen. De opkomst was groot. Naast Breukelen F5 waren ook clubs uit Hoofddorp, Wilnis en uiteraard FC Abcoude aanwezig.

De tegenstand was zeer goed en onze veldspelers die het eerste deel van het seizoen als tweede zijn geëindigd, hadden toch wel veel moeite met het andere spelletje. Na kansen over en weer eindigde de eerste wedstrijd met een gelijke stand van 1-1. Het tempo ligt zeer hoog in de zaal, straatvoetballers zijn in het voordeel en onze lange pass is minder effectief.

De jongens die de bal goed kunnen vasthouden, werden al snel van achteruit de opbouwers van het spel. Het loopvermogen en inzet in onze ploeg is groot, maar dat was helaas niet voldoende voor de twee wedstrijden die volgden. Helaas hebben we deze nipt verloren. Uiteindelijk na de poule speelden we voor nummer laatst en voor laatst. De tegenstander had een paar goede kansen, maar na een geweldige goal van FC Breukelen hadden we de winst te pakken. Met een mooie overwinning sloten we het toernooi af, een illusie van toernooikampioen armer, maar een hele ervaring rijker. Het was een hele leuke ochtend met chips, snoep voor de jongens en heerlijke koffie voor de leiding. Bedankt ouders voor de verzorging!

Zeer bedankt jongens, het is elke zaterdag weer heerlijk om met jullie te voetballen. Namens de ouders, de leiding en onze jongens, dank aan FC Abcoude voor de zeer goede organisatie en de gezellige voetbalochtend. - Chris en Marco

2012-02-11_f4_zaal2.jpg
2012-02-11_f4_zaal3.jpg
2012-02-11_f4_zaal1.jpg