C1 slaat aanval van FC Amsterdam af

fcamsterdam(oud).jpg

Als eerste wedstrijd na de winterstop stond vandaag al direct een zeer belangrijke op het programma; de inhaalwedstrijd tegen het gevaarlijke en opkomende FC Amsterdam. Dit team van de atletisch gebouwde mannen uit Amsterdam Zuid-Oost had na een wisselvallige competitiestart de vorm gevonden en stond inmiddels op de derde plaats op 4 punten afstand van de trotse koploper van de 1e klasse: FC Breukelen C1. Na eerst een toespraak van trainer Lars te hebben gehad bij FC Breukelen vertrokken de mannen naar sportpark Strandvliet, vlak naast de Amsterdam ArenA. Voor ons was dit de tweede keer dat we deze reis moesten maken, de vorige keer kwamen we voor niets wegens het ontbreken van de Amsterdamse spelerskaarten.

Dit kwam deze gastheren op 1 strafpunt in mindering te staan. Deze keer waren de kaarten gelukkig wel aanwezig en zou ons een ‘heet’ middagje te wachten staan, zelfs met de herfstachtige weersomstandigheden van vandaag. Ondanks dat het nieuwe logo van de club aan de gevel hing (ik gebruik toch liever het nostalgische exemplaar) was de rest van het clubhuis nog even troosteloos als de vorige keer. Een lege kantine, een lege bestuurskamer en vervallen inrichting. Geen koffie, de bar ging pas om 11.45 uur open. De wind en regen maakten het buiten verder zeer guur en onaangenaam, niet de beste ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

Olivier en Jesse kwamen vanuit Almere waar ze de eerste helft de B1 hadden bijgestaan, helaas zonder succes. De startopstelling van vandaag: Doel: Jesse S, Achter: Mels, Junior, Nik en Douwe, Middenveld: Roy, Jesse van R, Lars, Voorin: Michael, Olivier en Justin. Wissels: Emin, Milan en Max. De toss werd helaas verloren en zo begonnen onze jongens de eerste helft tegen de wind in. FC Amsterdam, die de bijnaam van het vroegere FC Amsterdam (‘de Lieverdjes’) vandaag absoluut geen eer aan deden, trok fel van leer maar konden als team geen vuist maken tegen FC Breukelen. Als collectief speelden ‘de witten’ de eerste helft sterker.

In de tiende minuut snelde Justin voorbij z’n tegenstander. Zijn voorzet kreeg de keeper, die bij het inspelen al geen zekere indruk op ons maakte, niet onder controle. Hij liet de bal los waardoor Olivier de bal in het net kon jagen: 0-1. Hier hadden de Amsterdammers niet op gerekend en de eerste irritaties waren al zichtbaar. Een grove overtreding op Olivier op de rand van het strafschopgebied (of was het er nou binnen?) was het gevolg. Uit de vrije trap schoot onze topscorer Olivier de bal wederom feilloos langs de muur in de rechterhoek, onbereikbaar voor de keeper: 0-2 na een kwartier spelen. Het was blijkbaar het sein voor ‘de Lieverdjes’ om alle remmen los te gooien. Op onze aanvoerder Jesse werd een man gezet die geen oog meer had voor de bal. Bij elke pass richting Jesse beukte deze mandekker eerst met schouder in diens middenrif of rug, geen idee waar de bal zich bevond. Deze rugbyer beïnvloedde wel ons spel en zo werd het doel van Amsterdam toch bereikt. Ze kwamen wat vaker voor het doel van FC Breukelen, onze verdedigers moesten een aantal keren, niet geheel zonder risico’s, ingrijpen. Gelukkig behaalden we zonder kleerscheuren de rust en konden we toch tevreden aan de ‘heerlijke’ warme thee beginnen.

Emin werd ingebracht voor Michael, met de wind nu in de rug wilden we de wedstrijd snel beslissen. Van voetbal kwam echter niet veel meer terecht. We weten niet wat voor instructies de mannen uit Zuid-Oost in de rust van hun trainers hadden gekregen, maar de ene aanslag na de andere werd ons voorgeschoteld. Eerst was het Emin, vervolgens Oliier, Jesse en Justin die genadeloos tegen de vlakte werden gewerkt. Vertwijfeld werd er naar de scheidsrechter gekeken, maar het duurde lang voordat eindelijk de eerste gele kaart werd getrokken. FC Breukelen werd wat meer op eigen helft teruggedrongen en FC Amsterdam kwam een aantal keren gevaarlijk door. Keeper Jesse onderscheidde zich in de tweede helft echter met een paar schitterende reddingen.

Max werd ingebracht voor Jesse die na alle aanslagen niet meer kon lopen. Kort daarop de derde wissel toen Mels een bewuste(?) schop tegen z’n knie kreeg, de scheidsrechter zag niets. Milan nam z’n plaats in! Het spel leek nergens meer op, ontwijken van aanslagen stond voorop en zien dat we de drie punten konden binnenslepen. Justin werd binnen de zestienmeter gevloerd door een gestrekt been van de uitstormende keeper

  • ook deze werd onbestraft. Toen een van de agressieve Amsterdammers z’n frustraties ging botvieren op Nik, kon de scheidrechter niet veel anders meer dan deze ‘speler’ met rood van het veld te sturen. Met nog vijftien minuten op de klok speelden we dus tegen tien man, het spel werd er echter niet meer beter op. Met ‘hotseklotsvoetbal’ werd het eindsignaal bereikt, de drie verdiende punten in de tas, maar wel met een aantal blessures die hopelijk mee zullen vallen. Zo likte FC Amsterdam figuurlijk de wonden, wij deden dat letterlijk.

0-2, een lekkere, knappe en toch ook zwaarbevochte overwinning, we liggen op koers! En oh, ja – natuurlijk weer 2,00 per deelnemer in de doelpuntenpot. Het gat met FC Amsterdam is nu 7 punten, evenveel als het verschil met v.v. Maarssen. Op de tweede plaats staat CSW C1, voorlopig de enige ploeg die in het spoor kan blijven. Als we volgende week (uit bij Amstelveen) geen fouten maken, kunnen we ons op 4 februari gaan opmaken voor de kraker van het seizoen, thuis tegen de mannen uit Wilnis.

A.s. woensdag spelen we een oefenwedstrijd uit tegen hoofdklasser Victoria C1 en binnenkort horen we wie onze volgende tegenstander wordt in de kwartfinale van de KNVB-Beker. De verwachting is dat dit Diemen C1 wordt (koploper in de hoofdklasse Q), we wachten het nog even af.

21 januari 2012, FC Amsterdam C1 - FC Breukelen C1: 0-2 (0-2)

Geen andere uitslagen in onze poule vandaag, volgende week weer een compleet programma.