FC Breukelen 1 overtuigt met ruime oefenzege tegen LRC 1

Hoe hoger, hoe beter. Het lijkt de-rode-lap-en-de-stier te zijn voor FC Breukelen 1 dat telkens venijnig van zich afbijt wanneer de beker- of de oefentegenstander uit één of twee amateurklassen hoger komt. Dit keer was de Leerdamse zaterdaghoofdklasser LRC 1 slachtoffer van de fanatieke wedstrijdinstelling van de Breukelaars. Aan de hand genomen door de uitblinkende vleugelspitsen Tom Kalkhuis en Deen van Embricqs won FC Breukelen 1 vandaag met maar liefst 6-1. En dat terwijl de wedstrijd al een kwartier vóór tijd op verzoek van LRC door de scheidsrechter werd beëindigd.

Voortvarend van start

In de basis: Alex Sacca, Sven Eggermont, Jurriaan van Well, Rick de Lange, Sjoerd Molleman, Levinho Wijdenbosch, Stefan Hoogvliet, Deen van Embricqs, Tom Kalkhuis, Dave Rijkaard en Eddy Vorm. Ondanks een loeizware dwarrelwind tegen begon FC Breukelen voortvarend aan de eerste helft. Een subtiel steekpassje van Tom werd in de loop meegenomen door Dave die simpel de keeper omspeelde en 1-0 scoorde. Uit een corner even later viel de bal dood neer voor de mee opgekomen Rick die met dit kansje wel raad wist: 2-0. LRC toonde een beweeglijke ploeg te zijn, maar kwam niet veel verder dan ongevaarlijk positiespel op eigen helft. De spaarzame diepe ballen op de spitsen bleken vaak te hard ingespeeld en - gedragen door de wind - een makkelijke prooi voor Alex. Ondertussen liet FC Breukelen de Leerdammers komen en gokte op balverlies. Dit gebeurde twee keer en leverde evenzoveel kansen op voor Deen (alleen op de keeper af en tegen hem aan geschoten) en Stefan die met rechts vol uithaalde maar eveneens de keeper trof.

Volop kansen vóór rust

LRC kwam hierna iets beter in het spel. Na een aanval van de Leerdammers over rechts werd de bal in de FC Breukelen-defensie matig weggewerkt en door een opkomende middenvelder opgepikt en keurig met het linkerbeen in de rechterhoek geplaatst: 2-1. Wie direct daarna de moeite nam even de neus te snuiten of de brillenglazen op te poetsen, miste de 3-1, want die lag vlak na de aftrap alweer in het netje. Dave tekende voor deze snelle treffer na een één-tweetje uit het boekje tussen Eddy en Deen. LRC liet zich echter niet van de wijs brengen en bedacht dat van afstand schieten met deze wind het er voor Alex niet makkelijker op zou maken. Eén geweldige pegel met veel zijwind krulde net over de lat heen en bij een ander geplaatst schot in de rechterhoek moest Alex alle zeilen bijzetten om er een corner van te maken. Eddy kreeg aan de andere kant nog een dot van een kans na weer goed voorbereidend werk van Deen en Tom kopieerde Deens run alleen op de keeper af met een dito schot tegen de doelman. Het had bij rust zomaar 5-2 kunnen staan.

Korte maar productieve tweede helft

In de rust ging de veldverlichting aan en wisselde trainer Willem Leushuis Stefan Hoogvliet en Eddy Vorm voor Jim Blom en Lars van der Post. Jim had al snel zijn eerste treffer te pakken nadat de linksback van LRC een te korte terugspeelbal op zijn keeper losliet. Kort daarna was het 5-1 door de derde treffer van Dave in de kruising na een voorzet van Deen en een daarop volgende scrimmage waarin de bal maar niet werd weggewerkt. Sven werd vervangen door Dion Kooy, Jim zette zijn tweede goal op het scorebord (6-1, assist Deen) en even later mocht Vincent Kamp de plaats innemen van Deen. Links en rechts waren LRC-spelers zo beduusd van de grote achterstand, dat zij op de gekste plekken op het veld blessures opliepen. Kort daarna volgde het verzoek van LRC-trainer Ruud Heus aan de arbiter om de wedstrijd voor gezien te houden, want er bleven op deze manier weinig paarswitten over. De uitstekende scheidsrechter Germs liet nog een minuutje spelen en blies toen voor het einde.

Vertrouwen

Een prima overwinning derhalve voor FC Breukelen 1 dat vol vertrouwen de uitwedstrijd tegen s.v. Nootdorp tegemoet kan zien. Wanneer er zo geconcentreerd wordt gecombineerd en fel druk wordt gezet als vandaag, moet er zeker gescoord kunnen worden (twaalf goals in twee oefenduels) en mogen de drie punten mee naar Breukelen.

Rick wint - zoals zovaak - een kopduel.

Tom heeft geluk dat zijn tegenstander struikelt.

Deen was vandaag nagenoeg ongrijpbaar.

Deen is er weer langs en gaat de bal terugleggen op Eddy.

Tom dribbelde en sprintte vandaag het hele veld over.

Jim Blom raakte geblesseerd bij de 5-1, maar kon snel weer verder.

Een kort verslag van deze wedstrijd en enkele fraaie foto’s staan ook op de website van LRC Leerdam.