Twee nederlagen voor FC Breukelen E1

U hebt nog het verslag tegoed van de vorige week gespeelde wedstrijd tegen s.v. Ouderkerk E1. Daaronder volgt het verslag van de deze zaterdag gespeelde wedstrijd tegen Elinkwijk E2.

19 november, FC Breukelen E1 - s.v. Ouderkerk E1

Ouderkerk E1 staat slechts een plekje hoger dan wij met één punt verschil. Met twee overwinningen op rij voor onze mannen voorafgaand aan deze wedstrijd gaan we er vanuit dat het met het vertrouwen wel goed zit.

Er wordt goed gespeeld vanaf de start, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. FC Breukelen weet echter niet te scoren. De laatste tien minuten van de tweede helft zijn voor Ouderkerk, maar ook die weten niet te scoren. Ruststand 0-0.

De tweede helft is weer geheel voor FC Breukelen dat de wedstrijd domineert. Vele kansen weet men zich te creëren, maar allemaal worden ze voor de goal verprutst of de keeper van Ouderkerk verricht goede reddingen. En een oude voetbalwet zegt het al: dan scoort de tegenstander. Uit een goed doorgelopen aanval vindt Ouderkerk het net wel 0-1. Alle zeilen bij en iedereen naar voren, helaas hij wil er niet meer in. De eindstand blijft 0-1 en FC Breukelen blijft achter met een kater.

Man of the Match: Jurriaan Reiprich.

26 november, FC Breukelen E1 - u.s.v. Elinkwijk E2

Een week later komt nummer drie, u.s.v. Elinkwijk E2, op bezoek. Een mooie uitdaging om het goede spel van de afgelopen weken door te zetten. Ook vandaag begint FC Breukelen weer goed en we zien een gelijkopgaande strijd. Elinkwijk, met veel jonge handige spelertjes, en FC Breukelen staat goed in de organisatie.

De eerste twintig minuten gaan gelijk op met kansjes aan beide kanten. Dan een foutje in onze verdediging en Elinkwijk maakt 0-1. Dat is dan ook gelijk het signaal voor Breukelen alles te vergeten wat er de afgelopen maanden geleerd is. Nog voor de rust tilt Elinkwijk de stand naar 0-5 en de wedstrijd is daarmee wel gespeeld.

In de tweede helft kan Elinkwijk vrijuit spelen en dat doet men dan ook! FC Breukelen mist iedere inspiratie en moet lijdzaam toezien hoe de tegenstander zijn surplus aan techniek tentoonspreidt en de ene mooie actie na de andere uitvoert. En ook doeltreffend: twee goals nog van Ruben en Thijs voor de statistieken, Elinkwijk stopt pas bij 10. Gelukkig de strafexpeditie is ten einde: 2-10 is de uitslag.

Goals E1: Ruben, Thijs.

Man of the Match: Thieme Neijenhuis.

Programma

De komende twee weken gaan we op bezoek bij twee lager geklasseerde tegenstanders. Eerst s.c. ’t Gooi E1 en daarna s.c. Buitenboys E3. Beide zijn nog puntloos deze competitie, maar wij hebben geen enkele reden deze ploegen te onderschatten!