FC Breukelen 2 pakt koppositie!

Het tweede elftal van FC Breukelen heeft de afgelopen twee weken goede zaken gedaan in de competitie. Gevolg hiervan is dat FC Breukelen nu gedeeld aan kop gaat en kan bogen op een beter doelsaldo dan Ajax. Voormalig koploper DVVA 2 heeft het voorbije weekeinde een nederlaag geleden tegen AFC 2, de tegenstander van FC Breukelen twee weken geleden. Van die wedstrijd was nog geen verslag verschenen, daarom volgt nu een korte samenvatting van dat duel.

Thuis tegen AFC 2 (29 oktober)

AFC 2 heeft een aantal prominente namen in de ploeg en van onderschatting zou dan ook geen sprake zijn van FC Breukelen-kant. Danijel Mahmutovic bleek bij het ontbijt een aantal pepers naar binnen te hebben gewerkt en dat was te zien. Eerst haalde hij verwoestend uit met links en vloog de bal de korte kruising in, daarna zou hij nogmaals doel treffen: 2-0. Maikel Goossens kon natuurlijk niet achterblijven en zette de 3-0 op het scorebord. De wedstrijd leek gespeeld, maar AFC bleef voetballen en wist nog voor de rust een penalty te benutten: 3-1.

Arjan breekt de ban

Zoals wel vaker dit seizoen was FC Breukelen na de rust de kluts kwijt. AFC begon steeds meer druk uit te oefenen en wist via de kluts uit een vrije bal te scoren: 3-2. De spanning was helemaal terug en FC Breukelen had het erg moeilijk. De technische staf moest ingrijpen en deed dat met verve. Arjan Lasterie werd ingebracht en wist bij zijn eerste balcontact de bal achter het standbeen over de doellijn te werken, met grote vreugde als gevolg: 4-2. Hierna was het verzet van AFC gebroken en liep FC Breukelen via goals van Wijnand Koning en opnieuw Arjan Lasterie uit naar een 6-2 zege.

29 oktober 2011, FC Breukelen 2 - AFC 2 6-2 (3-1)

Thuis tegen Swift 3 (5 november)

Afgelopen zaterdag stond opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen a.v.v. Swift 3. Breukelen had na penalties verloren van Swift 2 in de beker en was gebrand op een beter resultaat tegen het derde team. Binnen twintig minuten stond de ruststand op het scorebord en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Het leek een heel andere middag te worden toen Maikel Goossens en Arjan Lasterie de thuisploeg al snel op 2-0 hadden gezet, maar Swift gaf zich niet gewonnen. De ploeg trof twee keer vlak achter elkaar doel en liet zien over een aantal behendige en snelle aanvallers te beschikken: 2-2.

Partij in evenwicht

Na rust was het vooral de spanning die overheerste en was geen van beide ploegen duidelijk de betere. Er waren een aantal kansen voor beide ploegen, maar niemand kon de doorslag geven. Uiteindelijk wist FC Breukelen het verschil te maken en kopte Rick de Lange de zeer belangrijke 3-2 binnen. Nog steeds was de wedstrijd niet gespeeld ondanks meer ruimte en kansen voor de thuisploeg. Arjan Lasterie zou opnieuw de heldenrol op zich nemen door op zeer fraaie wijze vanaf vijfentwintig meter de bal over de keeper te schieten en de stand op 4-2 te brengen. Hij moest gelijk na zijn goal gedwongen het veld verlaten met een blessure, toen nog niet bekend was dat het uiteindelijk ook nog de winnende goal zou zijn. Swift wist daarna namelijk nog een penalty te benutten en de stand op 4-3 te brengen. Na een enerverende en hectische slotfase was het toch FC Breukelen dat de wedstrijd wist te winnen.

5 november 2011, FC Breukelen 2 - a.v.v. Swift 3 4-3 (2-2)

FC Breukelen titelkandidaat(?)

Door het verlies van DVVA 2 bij AFC 2 (ook 4-3) gaf de zwaarbevochten zege nog meer voldoening en doet FC Breukelen voorlopig serieus mee om de titel. Een mooier moment voor een direct duel met DVVA 2 dan aankomende zaterdag bestaat er dan ook niet en daarom mogen we de KNVB dankbaar zijn dat FC Breukelen zaterdag mag afreizen naar Amsterdam. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten en concurrent Ajax speelt thuis tegen het lastige Swift. Hierover volgende week meer.