Alexandria'66 met ruime cijfers weg uit Breukelen

Terwijl de ploeg van Ben Spork onderweg naar FC Breukelen was, kwam er goed nieuws binnen voor de Rotterdammers. Het veld van de thuisploeg was onbespeelbaar, waardoor er zou worden uitgeweken naar kunstgras. Ondanks dat de koploper uit de eerste klasse B zich als een vis in het water voelt op kunstgras, moest het, met name in de eerste helft, veel kansen incasseren. Door het enthousiaste begin van FC Breukelen kreeg doelman Mauro Silva het druk. Jim Blom zag zijn schot gekeerd, Jacky Castelijns schoot van dichtbij naast en Djuric Winklaar kopte over het doel van Silva.

Hoog tempo

Alexandria'66 was ook dichtbij de openingstreffer. Joel da Veiga Martins zag na een vlot lopende aanval de geheel vrijstaande Rafiek Casteleins over het hoofd en strandde op doelman Branko Bins en enkele minuten later vond ook Buya Mwamba Bins op zijn weg. Halverwege de eerste helft was de Breukelense storm nog niet geweken. Het spel golfde op en neer, voor menig toeschouwers was het tempo in de wedstrijd nauwelijks bij te houden. Tom Kalkhuis schoot voorlangs en Jim Blom zag zijn inzet over het doel verdwijnen.

0-1 uit vrije trap

Na een half uur spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar Jacky Castelijns wist geen raad met een strakke voorzet en een leeg doel. Aan de andere kant van het veld zag Kevin de Vries dat zijn vrije trap ternauwernood uit het doel werd gehouden. Vlak vóór rust viel de niet-verdiende openingstreffer voor de gasten uit Rotterdam. Het was opnieuw Ziya Gorer die zijn ploeg naar 0-1 schoot, deze keer uit een vrije trap die door alles en iedereen werd gemist. Nadat Jim Blom een uitgelezen mogelijkheid had gemist om zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen, hield scheidsrechter Barrales het voor gezien en blies voor rust.

Hardnekkig op zoek naar aansluiting

Met Robin Verhorst en Rashid Genoveva in de ploeg kregen de rood-witten, spelend in het zwart, meer druk op het doel van keeper Bins. Casteleins en Verhorst waren vlak dicht bij een treffer maar hier moesten de bezoekers nog even op wachten, tot een kwartier voor tijd. Nadat Verhorst de score bijna had verdubbeld, deed Casteleins dit enkele minuten later wel. De rappe aanvaller ging goed door en schoot via doelman Bins raak: 0-2. Ondanks dat FC Breukelen hardnekkig op zoek ging naar de aansluitingstreffer, werden zij nooit meer zo gevaarlijk als in het eerste bedrijf. Alleen een vrije trap van David van der Veld sprak tot de verbeelding, maar Silva tikte de bal netjes over zijn eigen lat.

Drie goals, drie punten

Het slotakkoord was voor Alexandria'66. Kevin de Vries stuurde de diepgelopen Mwamba weg die op zijn beurt Casteleins op maat bediende: 0-3. Ondanks doelpogingen van Jacky Casteleijns en Tom Kalkhuis in blessuretijd hielden de bezoekers achterin met enig geluk ‘de nul’ en werden de drie punten meegenomen naar Rotterdam. Mett vijftien punten uit zes duels is Alexandria'66 momenteel koploper.

8 oktober 2011, FC Breukelen 1 0-3 (0-1)

0-1 Ziya Gorer

0-2 Rafiek Casteleins

0-3 Rafiek Casteleins

Foto’s: website Alexandria'66.