FC Breukelen keert met positief gevoel terug van trainingskamp

2011-08-15_kasteel_westhove.jpg

Op 12 augustus om 12.00 uur was het zover: de selectie van FC Breukelen kwam bijeen om zich gereed te maken voor het vertrek naar het trainingskamp. De eindbestemming van de reis dit jaar was Domburg in Zeeland.

Na een voorspoedig verlopen reis was het tijd voor de eerste kennismaking met de thuisbasis voor de komende drie dagen: kasteel Westhove. Dit dertiende-eeuwse kasteel, omgeven door een slotgracht, bossen en een strand op loopafstand, zou de selectie dit weekend voorzien van een slaapplek, maaltijden en een rustige en vriendelijke sfeer.

Kasteel Westhove.

Jong tegen oud op de training

De eerste training stond gepland om 15.30 uur bij v.v. Domburg en stond vooral in het teken van een wedstrijd tussen jong en oud. Na een ontspannen opening van de training werd de teamindeling gemaakt en was het tijd voor een wedstrijd over een half veld tussen jong en oud. Oud kon niet beschikken over Jurriaan van Well vanwege een blessure en Levinho Wijdenbosch, Jim Blom en Tom Kalkhuis zouden pas ’s avonds aansluiten bij de selectie. Toch wist het meest ervaren deel van de selectie op voorsprong te komen door een goal van Eddy Vorm. Er waren kansen om deze voorsprong uit te breiden, maar deze werden resoluut gepareerd door keeper Sander Mur. Hierna nam Jacky Castelijns de jonge ploeg bij de hand en scoorde driemaal. Ook Danijel Mahmutovic wist zijn steentje bij te dragen door te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in 4-1 voor de jonge ploeg en was het tijd voor de terugkeer naar kasteel Westhove en een welverdiend diner.

Voetbalquiz van Lars en Stefan

Lars van der Post en Stefan Hoogvliet verzorgden na het diner een voetbalquiz die in duo’s - bestaande uit jong én oud - moest worden volbracht. Na een zenuwslopende 23 minuten moesten de antwoorden worden ingeleverd en later werd bekendgemaakt dat verzorger Hans Doorn en Peter Kamp de concurrentie te slim af waren geweest en een prijs aan hun omvangrijke prijzenkast mochten toevoegen. Na de quiz was er even tijd voor ontspanning en stond er een nog onbekende activiteit op het programma. Inmiddels waren Blom, Wijdenbosch en Kalkhuis aangesloten en kon de activiteit worden onthuld. De zes leden van de staf zouden zich verstoppen in het bos en aan de spelers de taak hen te vinden. De groep onder leiding van uitblinker Rick de Lange wist in een recordtijd het spel te winnen en later kwamen stuk voor stuk de andere teams binnendruppelen. Hierna was er nog tot 24.00 uur tijd om te pokeren en te kaarten, waarna het bed werd opgezocht.

2011-08-15_logo_aardenburg.jpg

Voetballen tegen a.v.c. Aardenburg

De volgende dag verscheen iedereen al weer vroeg aan het ontbijt en stond de bus klaar voor het vertrek richting a.v.c. Aardenburg. Het programma voor deze dag bestond uit een training, een lunch en een wedstrijd op het sportpark van Aardenburg. Ondanks de regen lagen de door bossen omgeven velden er prachtig bij en was de sfeer op de training zeer goed. De goedverzorgde lunch voorzag iedereen van de broodnodige energie waarna het tijd was voor de wedstrijden. FC Breukelen beschikte op dat moment over precies 22 fitte spelers en deze werden verdeeld over twee teams. In de rust zouden de teams wisselen van tegenstander. Het eerste team van a.v.c. Aardenburg wist de eerste helft goed stand te houden, maar verloor uiteindelijk met 1-4. Het tweede team van de Zeeuwen was duidelijk een maatje te klein en verloor met 0-17, met als hoogtepunt de stiftbal van invaller teammanager Herman Jansen.

Per goal een half uur extra De afspraak was gemaakt dat per doelpunt een half uur aan de eindtijd van de avond mocht worden toegevoegd, met als starttijd 22.00 uur. Gevolg hiervan was dat niemand zich zorgen hoefde te maken over de tijd en de terugreis ontspannen verliep. Na het avondeten was de selectie vrij tot het moment waarop de taxi’s arriveerden voor de rit naar Middelburg. Hier werd een terras opgezocht en mochten de spelers de avond zelf verder invullen. De selectie toonde aan over een ijzeren discipline te beschikken en allemaal op tijd aan het ontbijt te verschijnen de volgende ochtend.

Strandwandeling als afsluiting Tot vreugde van de spelers stond er de volgende dag enkel een strandwandeling op het programma en bleef een zware strandtraining uit. De verfrissende wandeling was een mooie afsluiting van een zeer positief verlopen trainingskamp, waarin de selectiespelers elkaar beter hebben leren kennen en waarin een solide basis voor het komende seizoen is gelegd. De selectie lijkt onder leiding van trainer Willem Leushuis helemaal klaar te zijn voor het eerste belangrijke doel van het seizoen: de beker.