Trots FC Breukelen wint eigen Vechtstreek Cup

FC Breukelen heeft de tweede editie van de Vechtstreek Cup gewonnen door op de laatste speeldag zondagtopklasser s.v. Argon te verslaan. Een prestatie om trots op te zijn. Niet alleen vanwege het sportieve resultaat, maar ook omdat de drie buurverenigingen s.v. Argon, u.s.v. Elinkwijk en v.v. De Meern wederom te gast wilden zijn op het Vechtstreek Cup-toernooi.

2011-08-08_fcb1_wint_vc_2011(gp).jpg

Terecht in het zonnetje. De FC Breukelen-aanvoerders Jurriaan van Well (links) en Lars van der Post tonen het publiek de bekers voor de eerste plaats en de felbegeerde Vechtstreek Cup.

Foto: Gerard Prakke.

Vriendschappelijke band

Deze verenigingen zorgen al jaren voor amateurvoetbal op een hoog niveau en FC Breukelen was zeer verheugd dat zowel de eerste als de tweede teams dit toernooi in hun voorbereiding hebben ingepast. Ook volgend seizoen zal FC Breukelen het toernooi om de Vechtstreek Cup in de voorbereiding organiseren om hiermee de vriendschappelijke band met de omliggende verenigingen nog verder te verstevigen. Gezien het grote aantal bezoekers op beide dagen waren de voetballiefhebbers wel weer toe aan een kennismaking met hun favoriete club.

Eerste speeldag: inspanning en ontspanning

De eerste speeldag vond plaats op vrijdagavond 5 augustus. Argon 1 won in een helaas onvriendelijk verlopen duel van Elinkwijk 1 met 2-1 en FC Breukelen 1 won de tweedstrijd tegen De Meern 1 met 2-0. Na afloop van de wedstrijden was er samen met de nieuwe horecapartner Amstel een gezellige avond in het clubhuis georganiseerd en konden spelers, begeleiding en supporters tot in de kleine uurtjes napraten over de wedstrijden onder het genot van livemuziek, een hapje en een drankje. Zo voldeed de opzet van het toernooi op meerdere vlakken: naast serieuze oefenwedstrijden in de aanloop naar de nieuwe competitie was de gezelligheid op de vrijdagavond ook een belangrijke factor voor het slagen van het toernooi.

Tweede speeldag: strijd om de cup

Het Vechtstreek Cup-toernooi kreeg zijn vervolg op zondagmiddag 7 augustus. Elinkwijk 1 wist te winnen van De Meern 1 en eiste daarmee de tweede plaats op in de eindranglijst. FC Breukelen 1 en Argon 1 maakten er een echte wedstrijd van in de strijd om de winst van het toernooi. In de beginfase had de achterhoede van FC Breukelen veel moeite met de behendige aanvallers van Argon en kwam men een paar keer goed weg. Langzamerhand kreeg FC Breukelen meer grip op de wedstrijd en zo rond de 60ste minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van het team van hoofdtrainer Willem Leushuis. Uit een vrije trap scoorde nieuwkomer Tom Kalkhuis, die de verkeerd opgestelde muur van Argon goed inschatte, 1-0. Kort daarna schampte men nog een keer de bovenkant van de lat en dook Argonkeeper Maxime Singels met een geweldige save een snoeiharde pegel uit de kruising. Ook Argon stichtte nog gevaar voor doelman Alex Sacca, maar verder dan een lage inzet van Dion Gerritsen op de benen van Sacca en een afgekeurde treffer van Kevin Hansen wegens duwen kwam Argon echter niet, waardoor FC Breukelen de winst naar zich toetrok en men de terechte winnaar werd van de tweede editie van de Vechtstreek Cup. FC Breukelen volgt hiermee u.s.v. Elinkwijk op dat het toernooi vorig jaar wist te winnen.

Nieuw team met vertrouwde gezichten

Het team van FC Breukelen is ten opzichte van vorig seizoen op veel posities veranderd, maar gelukkig zijn er ook veel vertrouwde gezichten en maakten diverse overgekomen A-junioren al hun eerste minuten in het elftal. De toernooiwinst is een mooie opsteker voor het jonge, vernieuwde team en de aanvoerders Jurriaan van Well en Lars van der Post namen dan ook trots de eerste prijs en de wisseltrofee in ontvangst. Ook de tweede teams van de vier clubs speelden om de Vechtstreek Cup en hier was het jonge team van s.v. Argon 2 dat de toernooiwinst binnenhaalde door twee overwinningen op respectievelijk Elinkwijk 2 (2-3) en FC Breukelen 2 (0-5).

Statistieken Vechtstreek Cup 2011

(reguliere puntentelling + 1 punt per gescoord doelpunt)

Uitslagen 5 augustus

FC Breukelen 2 - v.v. De Meern 2: 2-2

Elinkwijk 2 - s.v. Argon 2: 2-3

FC Breukelen 1 - v.v. De Meern 1: 2-0

Elinkwijk 1 - s.v. Argon 1: 1-2

Uitslagen 7 augustus

Elinkwijk 2 - v.v. De Meern 2: 3-0

FC Breukelen 2 - s.v. Argon 2: 0-5

Elinkwijk 1 - v.v. De Meern 1: 2-0

FC Breukelen 1 - s.v. Argon 1: 1-0

Eindstand 2e elftallen

  1. Argon (3 + 3 + 3 + 5 = 14 punten, doelsaldo +6)

  2. Elinkwijk (0 + 3 + 2 + 3 = 8 punten, doelsaldo +2)

  3. De Meern (1 + 0 + 2 + 0 = 3 punten, doelsaldo -3)

  4. FC Breukelen (1 + 0 + 2 + 0 = 3 punten, doelsaldo -5)

Eindstand 1e elftallen

  1. FC Breukelen (3 + 3 + 2 + 1 = 9 punten, doelsaldo +3)

  2. Elinkwijk (0 + 3 + 1 + 2 = 6 punten, doelsaldo +1)

  3. Argon (3 + 0 + 2 + 0 = 5 punten, doelsaldo 0)

  4. De Meern (0 + 0 + 0 + 0 = 0 punten, doelsaldo -4)