Voorjaarskampioen v.v. Maarssen te goed voor E1

Iedereen die onze E1 een warm hart toedraagt, hoopte vooraf op een stunt. Natuurlijk, v.v. Maarssen van de titel afhouden was bijna onbegonnen werk, maar wie weet zouden we het gaatje kunnen verkleinen naar 5 punten met een wedstrijd meer te spelen. v.v. Maarssen liet er echter in de tweede helft geen twijfel over bestaan wie in deze poule de sterkste is. Via een penalty en een werkelijk sublieme vrije trap in de kruising bouwden de (dit keer geheel) zwarten een 2-1 ruststand uit naar een ruime 4-1 zege.

Het begon allemaal zo mooi deze zaterdag. Het weer, bedoel ik. Daar was namelijk niets mis mee. Prachtige ochtendzonneschijn en de temperatuur liep snel op. De wedstrijd echter kende een compleet donkere start toen de gastheren dankzij een ites te korte terugspeelbal snel op 1-0 kwamen. Een enorme tegenvaller die even later nog zwaarder op de maag viel toen een Maarssen-speler frank en vrij mocht opstomen, aanleggen en keeper Sam met een hard, laag schot kansloos liet: 2-0. Game over?

Gelukkig niet. Na een snelle wissel werd onze E1 brutaler en zocht vol overgave het doel van de tegenstander. De inzet en dadendrang werden vóór de rust nog beloond toen Jayson zichzelf vrij speelde en met een harde schuiver de aansluittreffer maakte: 2-1. Dit was de ruststand. Zou het dan toch…?

Helaas, over de tweede helft kan ik kort zijn. FC Breukelen heeft weliswaar enkele kansen gehad om dichtbij te komen, maar dankzij de penalty en de vrije trap liep v.v. Maarssen eenvoudig uit naar 4-1. Geen schande, de mannen van leiders Kees en Hans zijn dit jaar te goed voor onze E1. Het was alleen jammer dat de E1 de goede vorm van de eerste helft na rust niet kon doortrekken. Een echte vuist hebben we niet meer kunnen maken. We vonden elkaar niet of nauwelijks, en als we de bal wel hadden, was de eindpass slordig of weinig creatief. De opklimmende temperatuur leek bovendien ineens meer vat op ons te hebben dan op de titelkandidaat.

Maar dan hebben we toch nog de bekende lange uittrap op Jordi H.? hoor ik u denken. Inderdaad, die hanteerden we de tweede helft veelvuldig, maar v.v. Maarssen werd er eerlijk gezegd niet warm of koud van. Onze trefzekere spits vond vaak drie verdedigers in zijn rug: een kansloze missie.

Goed, dat was dat. Zand erover en streep eronder. We gaan nog voor drie heerlijke wedstrijden de wei in tegen mooie tegenstanders als s.v. Laren ’99 E1 (9 april thuis), h.s.v. De Zuidvogels E2 (16 april uit) en JSV Nieuwegein E3 (23 april uit, neem ik aan). Tot slot feliciteren spelers, begeleiders en supporters van FC Breukelen E1 natuurlijk hun collega’s van v.v. Maarssen E1 met de behaalde titel. Jullie zijn een waardig kampioen!

4 april 2011, v.v. Maarssen E1 - FC Breukelen E1 4-1

opstelling: Sam, Bob v/d P., Bob K., Jop, Jayson, Jordi H., Guido, Jordi G.

(1e h.) 1-0 en 2-0 v.v. Maarssen, 2-1 Jayson.

(2e h.) 3-1 en 4-1 v.v. Maarssen.

Man Of The Match: Bobby van der Post.