Uitblinkende Branco Bins leidt FC Breukelen naar dik verdiende overwinning in derby tegen CSW

-De kwaliteit van je bank, bepaalt de sterkte van je elftal- iséén van de vaak gebruikte clichés in het voetbal. Afgelopen zaterdag inde uitwedstrijd tegen CSW startte David Toxopeus, Tim Plomp, Sven Hensbergen, Jacky Castelijns, Thom van Wageningen en Peter Kamp op de bank terwijl Jeroen Beerthuizen de geschorste Lars van de Post verving.

Een rijtje wisselspelers die moeiteloos het niveau van de 1ste klasse aankunnen. In de winterstop is hard maar zorgvuldig getraind en dit heeft ervoor gezorgd dat het team van FC Breukelen geen geblesseerdespelers meer telt waardoor zowel het eerste als tweede elftal op volle sterkte kunnen aantreden. Alleen schorsingen zorgen voor mutaties in hetteam.

Meest opvallende verschijning in de basis elf was keeper Branco Bins. Bins gold jarenlang als één van de grootste keeperstalenten uit de eigenopleiding maar werd iedere keer door blessures en een auto-ongeluk teruggeworpen. Hij bleef de club wel trouw en keepte dit seizoen een uitermate sterk seizoen in het tweede elftal van Roy Versluis. Afgelopenzaterdag kwam de beloning voor Bins omdat vaste waarde Alex Sacca geschorst was. Bins liet al een goede indruk achter tijdens de ingelasteoefenwedstrijd tegen Woerden en afgelopen zaterdag liet hij aan de velemeegereisde breukelse supporters zien dat hij het niveau van de 1ste klassa aankan.

Niet alleen door attent mee te keepen ver voor zijn goal maar ook hield hij zijn team op 2 cruciale momenten in de wedstrijd doorals overwinnaar uit de één tegen één duels met aanvaller Cabeza van CSWte komen. Alleen door een buitenspelgoal moest hij capituleren, waardoor men ging rusten met een 1-1 tussenstand, ondanks dat Breukelen de bovenliggende partij was.

In de tweede helft besliste een fit en makkelijk combinerend Breukelen de wedstrijd door 2 keer te scoren in de 51ste en 55ste minuut via goalsvan Ivar van Dinteren en Eddy Vorm. Na 65 minuten moest routinier Stefan Hoogvliet er af met zijn 2de gele kaart, maar juist FC Breukelen ging beter om met de extra ruimtes die hierdoor ontstonden. Met name Wouter Kos zorgde constant voor balbezit en goede passes. Breukelen creeërde nog diverse kansen maar alleen de ingevallen Jacky Castelijns slaagde erin de score verder uit te bouwen naar 1-4.

FC Breukelen heeft de laatste 3 uitwedstrijden 7 punten vergaard en daardoor de 2 laatste plaatsen verlaten. Zaterdag hoopt men voor het eerst sinds medio november 2010 weer eens een thuiswedstrijd te spelen. Er wacht namelijk een serie van 3 thuiswedstrijden achter elkaar, te beginnen met SVL, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

FC Breukelen heeft veel vertrouwen getankt uit de resultaten van de afgelopen weken en ook het veldspel gaat met de week vooruit. Het team kan de steun van de supporters aanstaande zaterdag goed gebruiken in wederom eencruciale wedstrijd om lijfsbehoud.

Iedereen wordt daarom uitgenodigd omvanaf 14.30 naar de wedstrijd te komen kijken en aansluitend nog even te blijven hangen voor een stukje gezelligheid in het clubhuis, waar huis DJ Corny zal zorgen voor een extra stukje muziek