E5 sluit najaarscompetitie prima af!

Vandaag sloot de E5 de najaarscompetitie 2010 af met een inhaalwedstrijd thuis tegen De Zebra’s E2.

Waarschijnlijk zat de nederlaag tegen onze eigen F1 van vorige week nog goed in het geheugen, want alle jongens lieten vandaag zien hoe je als team moet spelen: gemotiveerd, met inzet, elkaar steunen en vooral met de wil om te winnen!!!

Ondanks de griep- en blessuregolf van afgelopen week stond er vandaag gelukkig weer een compleet team op het veld. Met dank aan Jurriaan en Levi uit de E4 voor het invallen. Ook aan de zijlijn waren weer veel ouders aanwezig om de jongens aan te moedigen, inclusief enkele vaders en opa’s van de E4: top!

Het duurde lang voordat de Zebra’s uit de kleedkamer kwamen. En toen was het wel even schrikken: met name de keeper en de nummer 7 hadden het postuur van een 2e-jaars D-pupil! Toch lieten onze jongens zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het werd al snel duidelijk dat de E5 voetballend beter was, en met name door de nodige inzet de fysiek sterkere tegenstander voortdurend te snel af was. Helaas stonden we halverwege de eerste helft toch met 0-1 achter. Een hoog schot kwam op de lat en viel voor de voeten van de spits van de Zebra’s, die wel raad wist met deze kans.

Maar niets aan de hand: door goed te blijven voetballen kwam de E5 langszij. De paar slokjes koffie bij het ontbijt hadden wonderen gedaan bij Damian; in de eerste helft was hij de verdediging van de Zebra’s meerdere malen te snel af. En bij een te korte terugspeelbal was hij er als de kippen bij om in te schieten: 1-1. Daarna bleef de E5 de aanval zoeken. Nadat de keeper zijn eerste inzet gestopt had, schoof Ruben de bal beheerst op Damian die zijn tweede doeplunt liet aantekenen: 2-1.

Vervolgens werd het een ware FC Breukelen-show: achterin onderbraken Roger, Rick en Jurriaan elke aanval van de Zebra’s, en voorzetten en knappe schoten van Tommy, Pim en Tieme, een harde knal van Yme op de lat en tweemaal ‘de paal’ door Damian zorgde voor veel spektakel. Helaas bleef de stand ongewijzigd. Sterker nog: het werd nog 2-2 ook. Opnieuw een hoge bal voor het doel die we niet weggewerkt kregen, en de gelijkmaker kon worden ingetikt.

Maar ook nu toonde de E5 veerkracht: na enkele knappe reddingen van Levi, werd in de tweede helft uit een uittrap een paar keer snel de aanval gezocht. Eerst schoof Ruben de bal beheerst door de benen van de keeper, waarna goed doorzetten en een harde voorzet van hem werd ‘beloond’ door een eigen doelpunt van de Zebra’s.

Een zeer verdiende overwinning van 4-2 tegen een team dat nog niet had verloren! Als de E5 met deze inzet blijft voetballen, dan kunnen we dit seizoen nog een paar leuke wedstrijden tegemoet zien …