Breukelen 2 pakt koppositie na slechte wedstrijd

Op 30 oktober mocht Breukelen 2 na een competitievrije week weer eens aantreden voor de competitie. Al om half tien werd iedereen verwacht en dat was iets wat niet iedereen even goed beviel. De wedstrijd tegen Nieuwland stond op het programma en iedereen wist dat dit een belangrijke was. Bij winst zou Breukelen namelijk over Spakenburg heengaan en zeer waarschijnlijk op basis van een beter doelsaldo CJVV voorblijven.

Met deze gedachte werd de lange reis (mede dankzij files en een toeristische route) richting Amersfoort ingezet. Zelfs grensrechter Kees maakte de barre tocht, waarvoor dank namens het hele team.

Breukelen begon aardig aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was Breukelen duidelijk sterker en ontstonden er een aantal kleine kansen. Het lukte echter niet om één van deze kansen te benutten en dus was de penalty die gegeven werd nadat centrale verdediger Rick werd vastgehouden een welkome verrassing. Ricks collega centraal in de verdediging, ook wel bekend als Mark, verzilverde de penalty en bracht de stand op 0-1. Hierna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Er lukte niet veel meer en de organisatie stond ook niet naar behoren. Dit had als gevolg dat de eerste helft verder vooral rommelig en chaotisch verliep. Vlak voor rust kreeg onze keeper nog een flinke trap te verwerken na een miscommunicatie achterin. Het leek er op dat hij het veld zou moeten verlaten maar hij haalde in ieder geval de rust.

In de rust werd de keeper opgelapt door verzorgster Marit en hij zou uiteindelijk de wedstrijd uitspelen. De rust werd ook gebruikt om een duidelijk organisatie neer te zetten, om van daaruit weer te gaan voetballen zoals het hoort. De vraag was of het ook daadwerkelijk zo simpel in elkaar zou zitten.

Ondanks een betere organisatie ging het voetballend nog steeds niet over rozen en was Nieuwland de bovenliggende partij. Breukelen hield vooral tegen en kwam er dan af en toe via een counter uit. Er werd niet goed gevoetbald, maar toch volgde er een wonderschone aanval van Breukelen. Spits Job kreeg de bal goed aangespeeld en zocht de combinatie met Peter. Peter gaf de bal op een presenteerblaadje terug en Job bewaarde de rust door eerst de keeper nog uit te kappen. Hierna schoot hij de bal vastberaden in het doel, 0-2. Deze goal werd licht tegen de verhouding in gescoord, maar Nieuwland liet het hoofd niet hangen. Vrij snel na de goal volgde de aansluitingstreffer uit een voorzet die bij de tweede paal vrij ingelopen kon worden, 1-2. Een zware slotfase volgde voor de in het maagdelijk wit opererende ploeg. De slotminuten werden op het tandvlees doorstaan en leverde uiteindelijk zelfs nog een goal op. Stefan stuurde op de linkerkant Jurre weg, die met zijn chocoladebeen de ver uitgekomen keeper kon passeren, 1-3.

Al met al was dit resultaat niet geheel terecht, maar dat maakte de vreugde er niet minder om. Breukelen wist nu dat het de koppositie zou herpakken, tenzij CJVV met zeer ruime cijfers zou winnen. Dezelfde avond nog verspreidde trainer Roy het nieuws dat CJVV een 3-0 nederlaag had geleden, waardoor Breukelen nu alleen aan kop gaat. Volgende week ontvangt Breukelen thuis TOV, dat wordt een wedstrijd die weer gewonnen moet worden wil Breukelen de eerste plaats behouden. Het is nu duidelijk dat Breukelen ook slechte wedstrijden kan winnen, iets wat normaal gesproken één van de eigenschappen van een kampioensploeg is…