FC Breukelen 1 hard onderuit tegen Ajax

FC Breukelen zal haar debuut in de eerste klasse van het zaterdag niet snel vergeten. Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje en op gezellig sportpark in Breukelen werden de mannen van Koos van Zoest onder de voet gelopen door een fris, aanvallend en volwassen spelend Ajax. Eindstand in het voordeel van Ajax: 0-6.

Onder impuls van Martin Jol wordt de amateurtak van Ajax voor het eerst voor vol aangezien en had het de mogelijkheid om zich behoorlijk te versterken. Op basis van het vertoonde spel van afgelopen zaterdag mag Ajax zich een serieuze kampioenskandidaat noemen. FC Breukelen, wat een aardige voorbereiding achter de rug had en het in een zware bekerpoule een ronde verder kwam, kwam er mede door veel persoonlijke fouten in het begin van de wedstrijd niet aan te pas.

Uit een corner kwam Ajax al snel op een 0-1 voorsprong. Toen kort daarna een communicatiefout in de achterste linie ook meedogenloos werd afgestraft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. FC Breukelen had bovendien de pech dat de scheidsrechter een overtreding buiten de 16 meter als penalty beoordeelde en zo kon men met een 0-3 achterstand een kopje thee gaan drinken.

Voor de supporters was het goed om te zien dat Breukelen het hoofd niet liet hangen in de 2de helft en men toch probeerde meer druk naar voren te zetten, met Jacky Castelijns als extra aanvaller. Het veldspel oogde aardig in de fase direct na rust, maar in de 16 meter was men machteloos. Ajax maakte professioneel gebruik van de ruimtes die Breukelen moest achterlaten en scoorde uit een aantal prachtige aanvallen zelfs nog 3x. Eindstand 0-6.

Breukelen hoeft niet lang te wachten op revanche, want zaterdag staat alweer de lastige uitwedstrijd tegen Eemdijk op het programma. Vorig jaar verloor men in Spakenburg na een harde wedstrijd maar toonde men veerkracht die beloond werd met het kampioenschap. De nieuwe geroutineerde spelers van Breukelen zullen de jonge onervaren spelers in de eerste klasse deze week op sleeptouw moeten nemen. Met name in de bekerwedstrijden heeft Breukelen laten zien dat het voetballend vooruit is gegaan en men beschikt over veerkracht, door in alle wedstrijden terug te komen van een achterstand.

Ajax was op dit moment nog een maatje te groot, maar in de komende weken zullen de spelers willen laten zien dat men wel degelijk thuishoort in de 1ste klasse.