Sterk D1 trakteert Nederhorst D1 op een 5-0 nederlaag!

Een geconcentreerd en fel Breukelen D1 was vandaag een maatje te groot voor het toch hoog aangeschreven Nederhorst. Dit team werd in de najaarscompetitie net als FCB kampioen en vorige week werd het ons niet onbekende Eemnes nog met 1-0 verslagen.

In de eerste helft had de wedstrijd eigenlijk al lang in het slot moeten zitten…de ene na de andere kans werd gecreëerd. Zonder onze topscorer Olivier, voor hem speelde Martijn in de spits, en met dank aan stand-in Duco uit de D2 kwam Nederhorst nauwelijks aan de bal en had de eerste helft niets in te brengen.

Dat het slechts bij een 1-0 ruststand bleef mogen de spelers zichzelf aanrekenen….Met name Justin die z’n directe tegenstander alle hoeken liet zien maar telkens in de afronding (tot wel 4 x voor de keeper) niet overtuigend en wat nonchalant was.

Het was uiteindelijk Martijn die uit een mooie pass van Milan de ban brak en de wel overtuigend in de bovenhoek werkte: 1-0 Toch werden we na de flitsende start en het grote aantal doelrijpe kansen wat te gemakkelijk en gleed de concentratie even weg. Dit leverde 1 angstig moment voor ons doel op waardoor je vlak voor rust zomaar tegen een onverdiende gelijkmaker had op kunnen lopen.

Na de rust een voortzetting van het laatste deel van de eerste helft, een beetje te gemakkelijk. Genoeg kansen dat wel, maar ook twee uitbraken van Nederhorst waarbij de spits op snelheid onze verdediging klopte en op Jesse afstormde. Gelukkig eindigde de bal op de paal en kwamen we met de schrik vrij. Wel was het weer het sein om de draad weer op te pakken en Nederhorst gedecideerd naar de slachtbank te leiden.

Eerst was het Justin die de 2-0 en 3-0 (deze keer met “power”) tegen het net schoot en frustraties van de gemiste kansen uit de eerste helft van zich af gooide, vervolgens Martijn na een schitterende pass van Mitchell die de keeper kansloos liet: 4-0. In de slotminuten bekroonde Mitchell z’n goede optreden van vandaag met een “frommelgoaltje” uit een corner met de 5-0!

Mannen, na een matige bekerwedstrijd tegen Hilversum die toch eenvoudig werd gewonnen, gaf het duel vandaag weer vertrouwen. Dinsdag wederom tegen Nederhorst die thuis natuurlijk wat recht willen zetten (we vertrekken om 17.30 uur). We kunnen een andere wedstrijd verwachten met veel strijd, voor Nederhorst betekent het een laatste kans om nog een rol van betekenis te kunnen spelen… Olivier is er weer bij, helaas heeft Mitchell KNVB verplichtingen….Met Junior die er langzaam maar zeker weer aankomt en misschien donderdag de eerste minuten weer kan maken doen we nog volop mee!

Wel wordt het een “heftige maand April”…..We zullen nog veel moeten inhalen en voor elke week staat er een midweekse wedstrijd op het programma (zie agenda op de site). Mochten we donderdag in de zware bekerwedstrijd tegen FC Almere ook nog eens doorstoten naar de 4e ronde KNVB beker dan moet ook dat nog ergens tussen geschoven worden. Paaszaterdag een mooi toernooi in Marken, buiten Nik (en Max?) gaan we ervan uit dan iedereen er is..

27 maart 2010; FC Breukelen D1 vv Nederhorst D1 : 5-0 (1-0)