D3: Er had meer in gezeten

Niet optimaal maar vol vertrouwen vertrok de D3 om 07:45 in de mist naar Huizen, na nog even gebeld te hebben of de wedstrijd wel door zou gaan.

Niet optimaal omdat er weken niet gespeeld en getraind is, niet optimaal omdat een aantal spelers na een schoolgala pas om 1:30 naar bed gingen, niet optimaal omdat onze vaste laatste man geblesseerd is (maar moest wel van zijn vader mee), maar vol vertrouwen na de laatste winst tegen tweedeklasser Maarssen D3 en natuurlijk de daverende opkomst van 12 spelers tijdens de eerste training dit jaar.

De start van de voorjaarscompetitie waar we zeker veel tegenstand kunnen verwachten. Tijdens het warmlopen in de mist op veld 2 kwamen al de eerste opmerkingen; Huizen loopt warm op de andere helft maar dat is toch niet de D4, dat moet minstens een C elftal zijn. Toch was dit echt de D4 maar met alleen tweede jaars D-pupillen. Iets wat we zeker bij de andere tegenstanders ook kunnen verwachten. En net zoals we al gezien hebben tijdens deze wedstrijd maakt het niet veel uit en moeten we van onze eigen kracht uitgaan; snelheid en slim zijn.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd werden wij aardig onder druk gezet door de tegenstander. Ongetwijfeld het gevolg van de imposante verschijningen. Maar al snel kregen we door dat spelsnelheid en techniek niet de sterkste punten van de tegenstander was en verplaatste het spel zich voornamelijk naar de helft van de tegenstander.

Met name de linker achterhoede van Huizen was niet sterk zodat Andrew menigmaal kon doorbreken. Al vrij vroeg in de wedstrijd liet Andrew zien het pingelen goed onder de knie te hebben en met een poort bij een 3 koppen grotere tegenstander gaf hij zijn visitekaartje af. Toch wilde het niet echt lukken gevaarlijk voor het doel te worden, want één ding beheerste de tegenstander heel goed en dat was het hardlopen. Vrijwel geen enkele dieptepass werd door ons behouden omdat onze spitsen snelheid te kort kwamen vergeleken bij deze grotere tegenstanders.

Die lange benen maken toch het verschil. Dus drukzetten voor het doel en onze kans afwachten. In de 20e minuut was het dan eindelijk raak, nadat de bal teruggekaatst werd voor het doel kon Corne de 0 - 1 inschieten, een voorsprong die we tot de rust wisten te behouden.

Na de rust gingen we door met waar we mee gestopt waren, met in de 37e minuut de grootste kans tot dan toe. Michael kwam vrij voor het doel na een klutsbal maar schoot helaas naast. Ondanks het harde werken konden we niet voorkomen dat Huizen weer meer druk ging zetten. We vergaten de bal snel naar voren te brengen en de achterhoede aan te laten aansluiten. Een tegendoelpunt hing al wel even in de lucht maar we hoopten toch dat we stand konden houden. In de 48e minuut was het dan toch raak en keken we tegen een 1 – 1 stand aan.

Ondanks nog enkele goede kansen aan onze zijde van Corne en Brendan en een penalty die we niet tegen kregen bleef het bij die 1 – 1, de vierde al weer van dit seizoen.

We hebben weer niet verloren maar gingen toch met een onbevredigend gevoel naar huis omdat we weten dat er meer in had gezeten. We hebben een wedstrijd gezien met een tomeloze inzet van alle spelers alleen zijn we dit keer niet slim genoeg geweest.

De volgende week thuis om 10:30 tegen Hertha D2 die dit weekend met 3 - 1 van Argon D4 heeft verloren.