Breukelen A1 neemt vijfde plaats in

Zaterdag 1 november moest Breukelen het opnemen tegen Zuidvogels, een goede tegenstander waar thuis nipt van verloren werd. Deze keer werd het opnieuw spannend maar kon Breukelen de voorsprong niet vasthouden. Na een 0-0 ruststand kwam Breukelen vlak na rust op 0-1 door een goal van Terrence, die opnieuw bewees makkelijk te kunnen scoren.

De druk van Zuidvogels nam daarna toe en ze wisten met een prachtig afstandsschot in de slotfase uiteindelijk een 2-1 zege veilig te stellen. Een domper voor Breukelen, maar wel een motivatie om een week later tegen Altius vol aan de bak te gaan. Dit moest gebeuren zonder een groot aantal spelers, waaronder Mark, die opnieuw geblesseerd is geraakt vlak na zijn rentree.

Afgelopen

weekend was het dan zo ver. Breukelen moest thuis op het kunstgras aantreden tegen Altius. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, anders zou Breukelen afzakken naar de onderste regionen van de competitie. Gesteund door een grote groep supporters werd er afgetrapt voor deze beladen wedstrijd. Breukelen had vanaf het begin een overwicht, maar er moest geconcentreerd verdedigt worden om de counters van Altius af te stoppen. Er waren een aantal goede kansen om de score te openen voor Breukelen, maar de afwerking was niet altijd even goed. Breukelen bleef echter het spel maken om zo nog meer kansen te creëren. Het lukte echter niet om het net te vinden voor de rust. Breukelen kon over het spel tevreden zijn, maar over de stand niet. Toch werd de kleedkamer redelijk tevreden opgezocht.

Breukelen

begon slecht aan de tweede helft. Na een aantal momenten van verslapping nam Altius langzaam het initiatief over. Altius probeerde vooral via lange ballen gevaarlijk te worden, maar het centrale duo wist dit gevaar meestal te neutraliseren. Quincy en de ingevallen Dion speelde een goede partij en wonnen bijna alle duels. De wedstrijd werd wat feller en Terrence kreeg een gele kaart. Vlak daarna kwam hij nog een aantal keer fel in en voor de scheidsrechter was de uitkomst van deze optelsom snel gevonden: rood. Breukelen kwam nu met tien man te staan en werd verder naar achter gedrukt. Altius bleef echter te veel lange ballen spelen, die niet voor veel gevaar zorgden. Uit een van de spaarzame aanvallen van Breukelen wist Metin op fraaie wijze het net te vinden. Hij schoot de bal hoog in het doel en bracht een explosie van emoties teweeg. Het team zocht de dug out op om enerzijds de treffer te vieren, maar toch vooral om steun te betuigen aan trainer Jan die een zware tijd achter de rug had. De wedstrijd moest echter nog wel worden voltooid en dus was het bikkelen geblazen in de resterende minuten. De voorsprong kwam echter niet meer in gevaar en zo kon Breukelen tevreden zijn met de overwinning.

Op

de dag van pakjesavond zal Breukelen in en tegen Maarssen aantreden. De altijd beladen streekderby zal opnieuw in winst moeten resulteren wil Breukelen de weg omhoog blijven bewandelen. Voorlopig neemt Breukelen de 5e plek in, maar de ploegen staan zo dicht op elkaar dat elk punt van doorslaggevend belang is. Volgende week meer over de wedstrijd tegen Maarssen.